Vágólapra másolva!

Italozó angol futballisták

Nagy kő esett le az angol labdarúgók és szurkolók szívéről: a válogatott egyenes ágon kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra. Ugyanakkor kár tagadni, az angol futballisták még a nagy meccsek árnyékában sem változtatnak szokásaikon, legalábbis ivási szokásaikon.

Az angol-görög találkozó előtti edzőtáborba a liverpooli Steven Gerrard másnaposan érkezett, s az első edzés előtt már be kellett vallania Eriksson szövetségi kapitánynak, hogy ivott. Erről ugyanis a fél ország tudott, ahogy arról is, hogy Robbie Fowler és Steve McManaman is lerészegedett a találkozót megelőző kedden. Frank Lampard, a Chelsea futballistája pedig azért nem kapott meghívót a keretbe, mert az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt elmaradt BL-találkozó napján csapattársaival inni ment. Ez önmagában még nem lett volna baj, a bökkenő az volt, hogy a tragédiát televízión figyelemmel kísérő, Londonban rekedt amerikai turistákat viselkedésükkel megbotránkoztatták.

Gerrard 20 ezer fontos büntetést kapott klubjától. A játékos beismerte, hogy helytelenül cselekedett. "Nem gondolom, hogy bűnös vagyok, de gyermeteg módon viselkedtem" - vallotta be a Daily Expressnek. A 21 éves középpályás elmondta, büszke rá, hogy Beckhammel és Owennel azonos kategóriában, azaz Anglia legjobb futballistái között emlegetik a nevét, úgyhogy itt az ideje, hogy ő is hasonlóan viselkedjen, mint Beckhamék.

Robbie Fowlert korábban (ittasan) kocsmai verekedésben tették harcképtelenné, sőt egy Liverpool-Everton találkozón gólja után a kábítószer-fogyasztásra utaló félreérthetetlen jeleket mutogatott a közönségnek - ezért 5 meccses eltiltást kapott.

Tony Adams legalább annyi időt töltött alkoholelvonón, mint edzőtáborban. Seaman és Ince sem veti meg az italt, Rio Ferdinand ittas vezetéséből pedig még korábban bírósági ügy kerekedett. Paul Merson nemcsak az ital miatt szüneteltette pályafutását az Arsenalban, kábítószerügyei legalább annyira akadályozták a sportszerű életvitelben, mint az ital.

Thury Gábor

Korábban: