Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az olasz AS Roma labdarúgócsapatának veterán brazil védője, Aldair úgy nyilatkozott: a 2002-es világbajnokságot követően visszatér szülőhazájába, és ott folytatja pályafutását. A 35 éves védő térdsérülése miatt tavaly már majdnem befejezte a futballt.

Aldair tavasszal már a visszavonulás gondolatával foglalkozott, amikor térdsérülése miatt nem lehetett ott a pályán csapata bajnoki aranyérmes menetelésében. A védő a hét végén bejelentette, 12 évnyi "szolgálat" után a jövő évi koreai-japán világbajnokságot követően elhagyja Rómát, de karrierjét tovább folytatja Brazíliában.

"Év végén elmegyek Rómából és Olaszországból" - mondta Aldair. "De addig még vannak feladataim: bajnok akarok lenni ismét az AS Romával, és ki szeretnék jutni a vb-re a válogatottal. Az biztos, Brazíliában még folytatom a labdarúgást. Olaszországban azért nem, mert nem tudnék a Roma ellen pályára lépni..."

Aldair a brazil Flamengo és a portugál Benfica érintésével érkezett Rómába, ám 12 esztendő alatt mindössze egy érmet tudott szerezni: a tavalyi bajnoki Scudettót. Igaz, 1994-ben közben világbajnok lett Brazíliával.

Korábban:

Pincési László

Mindent egy helyen az Eb-ről