Vágólapra másolva!
A magyar válogatott minimális különbségű vereséget szenvedett Olaszországban, ami a körülményeket, a két csapat játékereje közötti különbségeket, és a  legutóbbi mérkőzéseinket figyelembe véve egyáltalán nem lesújtó eredmény. A mieink szervezetten védkeztek, olasz helyzet persze így is akadt bőven, de Király ezúttal remek napot fogott ki. Támadásban nem sokat tudtunk felvonultatni, ám a hajrában a csereként beállt Ferenczi akár egyenlíthetett is volna, ha eltalálja Buffon kapuját.   

Vb-selejtező, nyolcadik csoport:
Olaszország - Magyarország 1-0 (1-0)
Parma, 20 545 néző
vezette: Gonzales Chavez (paraguayi)
Olaszország: Buffon - Cannavaro, Materazzi, Maldini - Coco, Albertini (Di Biago, 72.), Tommasi, Zambrotta (Di Livio, 79.) - Totti - Del Piero (Gattuso, 58.), F. Inzaghi.
Magyarország: Király - Bodnár, Juhár, Kuttor, Mátyus - Pető T., Sebők V., Miriuta (Lisztes, 55.), Dárdai - Kabát (Ferenczi, 66.), Tököli (Egressy, 78.).
gól: Del Piero (45.)
sárga lap: Sebők (21.), Lisztes (57.)

10. perc: Bodnár harminc méterről a jobböszekötő helyéről jobbal bombázott Buffon kapujára, a lefelé csapodó labda kevéssel ment a keresztléc fölé.

20. perc: Totti beadásából De Piero hat méterről fejelt a magyar kapu fölé.

24. perc: Totti térfélt ölelő átadással hozta játékba Inzaghit, aki Juhár és Kuttor között mellel úgy tette maga elé a labdát , hogy egyből helyzetbe került, ám tizenkét méterről leadott lövését Király bravúrosan, lábbal hárította.

38. perc: Totti cselezte magát tisztára és tizenhét méterről jobbal, laposan lőtt - Király vetődve védett.

40. perc: Pető Tamás harmadszor próbálkozott távoli lövéssel, de ezúttal is túl magas volt a labdája, amely a jobb felső sarok fölött hagyta el a játékteret.

45. perc: Del Piero huszonkét méterről, szabadrúgásból, jobbal mesterien csavart Király kapujának a jobb oldalába, 1-0.

52. perc: Totti öt méterről, jobbról, éles szögből laposan küldte kapura a labdát, ám Király ki tudta tenyerelni azt.

53. perc: Ismét Totti ugratta ki Inzaghit, aki tizenhárom méterről, ballal célozta meg Király kapuját, ám a magyar kapus sokadszor védett magabiztosan.

72. perc: Dárdai huszonkét méterről küldött lövésébe beleért Materrazzi, Buffon pedig kiöklözte a középre érkező labdát.

75. perc: Dárdai szerzett labdát mintegy harmincöt méterre az olasz kaputól, és mivel észrevette, hogy Buffon kissé kint áll, emeléssel próbálkozott, ám a labda a kapu tetejére hullt.

78. perc: Az olasz tizenhatosnál Lisztes tálalt Ferenczi elé, aki megy csellel tisztára játszotta magát, ám tizenhárom méterről, jobbal, erőből fölé-mellé tüzelt.

Gellei Imre: "Szervezetten, elszántan küzdöttünk, veszélyes gólhelyzeteink is adódtak. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk, tisztességesen helytálltunk a világbajnoki résztvevő olasz válogatott ellen."

Giovanni Trapattoni: "Az első félidőben négy-öt nagy helyzetet is kihagytunk. Nem rohantuk le az ellenfelünket, éreztük, hogy előbb-utóbb sikerül betalálnunk a magyarok kapujába. Boldog vagyok, hogy a vb-re készülhetünk."

A csoport végeredménye:
1. Olaszország 20 pont
2. Románia 16
3. Grúzia 10
4. Magyarország 8
5. Litvánia 2

Ajánlat:

Román pontrablás Bukarestben
Beckham az utolsó percben lőtte a vb-re az angolokat

Korábban: