Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A román sajtó képviselői indokoltnak tartanák, ha a szakszövetség "némi anyagi ösztönzéssel" érdekeltté tenné a magyar válogatott tagjait Olaszország legyőzésére. Hagi ezt vicces ötletnek tartotta, abban viszont nem ismer tréfát, ha valaki bele mer szólni a csapat összeállításába.

Gheorghe Hagi nem tűr beleszólást senkitől az általa megtervezett csapat-összeállítással kapcsolatban. Arra a kérdésre, figyelembe veszi-e a csapatkapitány, Gheorghe Popescu véleményét a hátvédsor összeállításában, a román szövetségi kapitány kijelentette: "Nekem soha, egyetlen játékos se mondja meg, kivel szeretne játszani a pályán. Ezt egyedül én döntöm el!"

Szintén a legutóbbi sajtótájékoztatón tették fel Haginak a kérdést, nem okoz-e gondot néhány alapember hiánya a válogatottban (mint Chivu, Contra, Filipescu, Moldovan), tudja-e őket megfelelően helyettesíteni. "Számomra az a fontos, hogy rendelkezésemre áll az az 5-6 alapember, akik a válogatott gerincét alkotják. Köréjük építem fel a csapatot, és azt sem jelent gondot, ha valaki nem pont azon a poszton játszik, mint a klubjában" - riposztolt Hagi. Felvetődött a kérdés, hogy a román szövetség nem gondolt-e arra, hogy valamilyen módon "érdekeltté" tegye a magyar válogatottat Olaszország legyőzésére, ami Romániát egyenesen kiröpítené koreai-japán rendezésű világbajnokságra. Hagi viccnek vette a kérdést, szerinte inkább a román válogatottat kellene "jobban érdekeltté tenni" Grúzia legyőzésére, majd hozzátette, hogy nem kellene annyira tragikusan venni, ha esetleg Románia nem jutna ki a vébére, hiszen az nagyobb kudarcnak számít, hogy Hollandia, Németország vagy Anglia fog esetleg hiányozni a tornáról.

Pénteken délelőtt a bukaresti autószalonban kapcsolódott ki Hagi legénysége, délután a szeptember 5-i Magyarország-Románia találkozó videófelvételét tekintette meg, este pedig a szombati Grúzia elleni mérkőzés stratégiai "főpróbáját" tűzte műsorra a szövetségi kapitány.

Korábban:

(balla)

Mindent egy helyen az Eb-ről