Vágólapra másolva!
Goran Jezdimorovic, az MTK labdarúgója több mint egy éve, hogy a Hungária körútra szerződött, s azóta a csapat kulcsemberévé nőtte ki magát. Mindez a szakmai stáb és a szurkolók véleménye is, ráadásul a lobogó hajú jugoszláv középpályást emberileg is nagyon kedvelik a társak. A pillanatnyilag az egyik legjobb magyarországi légióssal az MTK-stadionban beszélgettünk.

- Hol kezdett el futballozni?
- A Sloga Kraljevo csapatában, majd a Napredak Krusevac, a Vojvodina, a spanyol másodosztályú Écija, a Millicionar és az MTK következett.

- Jugoszláviában melyik csapat a kedvence?
- Belgrádi születésű lévén a Crvena Zvezda.

- Ők sohasem keresték meg?
- Nem, pedig a Vojvodina szineiben mindig gólt akartam szerezni ellenük, egyszer sikerült is, ezzel nyertünk 1-0-ra, nem sokkal később pedig a Partizánt is az én találatommal vertük ugyanennyire.

- Miként került az MTK-hoz?
- Tavaly júliusban menedzserem, Borbély László, Havasi Mihály követítésére szólt, hogy mivel Halmai Izraelbe szerződött, lenne ez a lehetőség, amire azonnal rábólintottam. Egyébként ha bármilyen problémám akad, Borbély Lászlóhoz azonnal fordulhatok segítségért, de szerencsére erre nincs szükség. A családommal együtt ugyanis remekül érezzük magunkat Magyarországon, az Örs Vezér téren kétszobás lakásban élünk a feleségemmel és 3 éves kislányommal, Isidorával, s januárra várjuk az újabb utódot, aki a jelek szerint ismét kislány lesz.

- Kit tart a legjobb magyar labdarúgónak?
- Illés Bélát, akinél jobb futballistával még sohasem játszottam együtt, ráadásul ő emberileg is kiváló.

- Jugoszláv játékosideáljai?
- Régen Dzajic, a maiak közül Stojkovic, Savicevic, Mihajlovic, a külföldiek közül pedig annak idején Maradona, manapság Beckham, Zidane, Figo stílusa tetszik leginkább.

- Mitől ilyen jó a mai MTK?
- Mert minden szinten profi munka folyik, az edzők és a vezetők is tudják a dolgukat. Bognár Gyuri, az edzőnk remekül képes motiválni a csapatot, hetente taktikai és lelki kérdésekről egyenként elbeszélget a játékosokkal, s minden meccsre sikerül valami váratlant kitalálnia.

- Ön szerint mitől ilyen gyenge a magyar futball?
- Annyira nem gyenge, mint az eredmények mutatják, sőt, ahogy a tévében hallgatom őket, kifejezetten jó edzők vannak Magyarországon, akik értik a szakmájukat. Viszont az agresszívabb stílusban feltétlenül javulniuk kell a magyaroknak, s bár nekem nincs problémám velük, kár, hogy a játékvezetők sem engedik a kemény játékot, minden kisebb faultot lefújnak.

- Biztos abban, hogy az MTK lesz a bajnok?
- Abszolút, sőt, a kupát is meg akarjuk nyerni.

- Nem zavarja, hogy kevés nézője van az MTK-nak?
- Nem, hiszen ők legalább lelkesek, ráadásul jó a stadion akusztikája.

Ezek után álljon itt az MTK fiatal edzőjének, Bognár Györgynek a véleménye, aki ekképp beszélt csapata egyik legjobbjáról, Jezdimirovicról: "Goran, akárcsak a többi nálunk játszó jugoszláv labdarúgó, remek mentalitással rendelkezik, az edzésekre és a meccsekre egyaránt profi módon készülnek. Tudják, mit miért csinálnak, ráadásul nem egy félős 'brigádot' alkotnak. Jezdimirovic emellett emberileg is kiváló, mindenki bármikor számíthat a segítségére. Noha nem beszéli tökéletesen a nyelvünket, mégis nagyszerű egységet képes teremteni az öltözőben és a pályán egyaránt. Szakmailag átlagon felüli szerelési képességét tudnám kiemelni, továbbá védőszempontból hihetetlenül jól 'olvassa' a játékot. Stabil alapembere és nagy értéke a jelenlegi MTK-nak."

Bánki József

Korábban:

Bognárék még nem várják az aranyérmet