Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság, akárcsak a legtöbb pontvadászat Európában, a világbajnoki selejtezők miatt szünetet tart, és ez általában ideális időpont arra, hogy a gödörben lévő csapatok edzőt váltsanak. A megszokottól eltérően azonban most egyik gyengén szereplő gárda sem menesztette szakvezetőjét, sőt, a pont nélkül álló Veneziánál megerősítették a trénert a helyén.

A velencei együttes újoncként szerepel a Serie A-ban, és miután a nyáron alaposan megerősítették a játékoskeretét (olyan, nemzetközi szinten is ismert futballisták érkeztek, mint Daniel Andersson, Joachim Björklund, Jimmy Algérino vagy Mario Bressan), a csapatnál nagyon bíznak benne, hogy sikerül kiharcolni a bennmaradást.

Az első öt forduló eredményei azonban ennek az ellenkezőjét prognosztizálják, hiszen a gárda eddig egyetlen pontot sem gyűjtött, és gólt is csak kettőt szerzett. A hét végén elszenvedett vereséget követően sokan úgy gondolták, hogy a trénert, Cesare Prandellit hamarosan meneszteni fogják, ám a klub elnöke, Maurizio Zamparini a játékosokkal történt megbeszélés után úgy döntött, hogy kitart az edző mellett. A futballisták ugyanis kijelentették, hogy szerintük csakis Prandellivel maradhat benn a legjobbak között a klub.

Ami érdekes: nem először történik hasonló a Veneziánál, három évvel ezelőtt az ugyanilyen katasztrofális szezonkezdet után a játékosok Walter Novellinót erősítették meg pozíciójában, és akkor sikerült is kivívni a bennmaradást. "Úgy döntöttünk, hogy ami egyszer összejött, annak most is sikerülnie kell. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy Prandellivel bennmaradhatunk, és a menesztése hiba lenne. Nekünk, a futballistáknak kell változtatunk, hiszen mi vagyunk azok, akik hétről hétre kifutunk a pályára" - jelentette ki a csapat csatára, Filippo Maniero.

Egyelőre az Udinesénél is tart a türelem, ám itt sokkal hamarabb elfogyhat, mint Velencében. Az udinei együttes öt forduló után várakozáson alul szerepel, mindössze egy győzelmet szerzett, és a tabella második felében található. A csapat a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Chievo Veronától, és ezt követően az elnök, Giampaolo Pozzo már felemelte a hangját. "Az edzőnek, Roy Hodgsonnak sok remek játékos áll a rendelkezésére, így ennél jobb eredményeket kell elérnünk. Egyelőre hagyom dolgozni, hiszen tudom, hogy az előző klubjánál, az FC Köbenhavnnél is voltak problémái a szezon elején, de végül bajnokságot nyert. De valaminek változnia kell" - mondta az elnök.