Vágólapra másolva!
A finn labdarúgás az elmúlt években felzárkózott az európai élmezőny mögé, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyre több finn futballista játszik a színvonalasabb bajnokságokban. A tegnapi nap folyamán például a válogatott védő, Hannu Tihinen kötött előszerződést a német Bayer Leverkusennel, amelynek értelmében januártól a gyógyszergyáriakat erősíti majd.

Tihinen már a válogatottban
is bizonyított

Az 1997-es bajnokságot már a Helsingin JK együttesében kezdte, ahol gyorsan sikerült beilleszkednie, az év folyamán 25 bajnokin lépett pályára. 1998-ban egy sérülés miatt valamivel kevesebbet játszott, de felépülve még jobb formában futballozott, aminek köszönhetően bekerült a válogatottba, és 2000-ben külföldre igazolt. Új csapata a norvég Viking Stavanger lett, bár több angol csapat, például a Middlesbrough és a Blackburn Rovers is hívta. Nem kellett sokat várnia arra, hogy bemutatkozhasson az angol első osztályban, hiszen tavaly decemberben a West Ham United kölcsönvette őt a Vikingtől.

Tihinennel elégedettek voltak a Kalapácsosoknál, és éppen ezért szerették volna végleg megvásárolni, ám a norvég egyesület 2,3 millió fontban jelölte meg ennek árát, míg a West Ham csupán egymilliót kívánt áldozni a transzferre. A védő így visszatért a stavangeri egyesülethez, de nyilvánvaló volt: csak idő kérdése, mikor igazol valamelyik topligás csapatba. A Bayer Leverkusen most lecsapott rá, így a következő évtől a Bundesligában kergetheti a labdát.

Korábban:

A nap játékosa: Michael Tarnat (Bayern München)