Vágólapra másolva!
A Bundesligában talán a Bayern München játékoskerete a legerősebb, amit mi sem bizonyít jobban, hogy rendszeresen válogatott játékosok ülnek a kispadon. Egyikük, Michael Tarnat kijelentette, hogy elege van a mellőzöttségből, és távozni szeretne. Mint kiderült, ez elé a bajorok sem gördítenek akadályt, mindössze annyit szabtak meg, hogy a Tarnat iránt érdeklődőknek legalább 2,7 millió fontot kell felajánlaniuk a játékosért.

Tarnat felfelé bukhat, hiszen a listave-
zető azonnal szerződtetné
MSV Duisburghoz

Tarnat ennek ellenére maradt a Zebráknál, és hűségének meg is lett az eredménye, hiszen 43 mérkőzésen szerepelt, hét gólig jutott, és az egyesület ismét kiharcolta a feljutást. Az 1993-94-es idényben végre megszerezte első élvonalbeli találatát a Leipzig ellen, és a csapat is jobban szerepelt, hiszen ezúttal már bennmaradt a legjobbak között. Tarnat azonban klubot váltott, és a stabil középcsapatnak számító Karlsruher SC-be szerződött. Ott is hamar alapember lett, és a válogatottban való bemutatkozása sem váratott sokat magára: erre 1996. október 9-én került sor.

A KSC mindig is híres volt arról, hogy legjobbjai rendszeresen a Bayernbe igazoltak, elég, ha csak Oliver Kahnra vagy Mehmet Schollra gondolunk, így sorsát Tarnat sem kerülhette el, 1997 nyarán Thorsten Finkkel együtt a bajor gárdába igazolt. Eső idényében rögtön 32 alkalommal jutott szóhoz, és öt gólt szerzett, ezt követően azonban egyre kevesebb játéklehetőséget kapott. Pedig a teljesítményére sosem lehetett panasz, még az is előfordult az emlékezetes, Eintracht Frankfurt elleni bajnokin több mint húsz percet állt a kapuban, mivel a bajorok mindkét kapusa megsérült. Az előző idényben már csak 23 alkalommal vetették be, a jelenlegi pontvadászatban pedig mindössze egy meccsen játszott, és többször előfordult, hogy még a kispadra sem került, így érthető, hogy távozni szeretne. A Kaiserslautern a hírek szerint már be is jelentkezett a bivalyerős szabadrúgásairól híres játékosért.

Korábban:

A nap játékosa: Manuel Pablo (Deportivo La Coruna)