Vágólapra másolva!
Az UEFA Kupa keddi játéknapján akár öt magyar futballista is pályára léphet, hiszen három olyan gárda is ma játssza a visszavágóját, amelyben honfitársunk szerepel. Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a belga VC Westerlót fogadja, Halmai Gábor és Pisont István együttese, a Hapoel Tel-Aviv a török Gaziantepspor ellen lép pályára, míg Horváth Ferenc gárdája, a Maccabi Tel-Aviv a Dinamo Zagreb ellen szerepel.

Luis Fernandez együttesére meleg
pillanatok várnak Bukarestben

Valószínűleg csak kispados lesz Horváth Ferenc is a Maccabi Tel-Avivban a Dinamo Zagreb ellen, ahol a visszavágót az izraliek várhatják előnyösebb helyzetben, hiszen egy héttel ezelőtt idegenben értek el 2-2-es döntetlent. Igaz, a tel-aviviak már 2-0-ra is vezettek, így nem lehettek teljesen elégedettek az eredménnyel, de ha továbbjutnak, akkor nem fognak bánkódnia miatta.

A Hertha BSC nem halasztott a hét végén, pedig a berliniek jobban jártak volna, ha nem lépnek pályára, hiszen a Kaiserslautern ellen 4-1-es vereséget szenvedtek. A német gárdát sérüléshullám sújtja, ami miatt többek között Marko Rehmer, Joe Simunic, Sebastian Deisler és Michael Preetz is hiányozni fog a csapatból. Ha hozzávesszük, hogy Ali Daeire azért nem számíthat Jürgen Röber edző, mert az iráni támadó a válogatottban szerepel világbajnoki selejtezőkön, akkor láthatjuk, hogy a trénernek nincs egyszerű dolga, ha össze akarja állítani a kezdő tizenegyet. Számunkra azonban öröm az ürömben, hogy Dárdainak így nagyobb esélye van a csapatba kerülésre. Mivel az első meccset a Hertha idegenben nyerte meg 2-0-ra, így nagy meglepetés lenne, ha nem a németek mennének tovább.

Ami a többi meccset illeti, a legnagyobb küzdelem a Viktoria Zizkov - FC Tirol és a Rapid Bucuresti - Paris-SG mérkőzéseken várható, lévén ezekben a párosításokban az első találkozón gól nélküli döntetlen született. Ez főleg a párizsiak esetében volt meglepő, lévén Luis Fernandez sztárokkal teletűzdelt együttesétől mindenki biztos továbbjutás várt. Ez még bekövetkezhet, de a franciáknak nagyon nehéz dolguk lesz Bukarestben, az egyszer biztos.

Korábban: