Vágólapra másolva!
Október 6-ig eldől, hogy a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) javaslatára módosítják-e az NB I versenykiírását és a jelenlegi 33 plusz öt helyett 44 forduló (négy teljes kör) dönt a helyezésekről. Muszbek Mihály ligaigazgató szerint a klubok többsége támogatja a változtatást.

"Az MLL szakmai bizottsága a 44 fordulós rendszer mellett foglalt állást, az egyesületek tulajdonosai, az edzőbizottság, illetve a találkozókat közvetítő tévétársaságok kedden kapták meg a hivatalos tájékoztatást a javaslatunkról és a jövő hét végéig várjuk válaszukat" - mondta Muszbek Mihály.

"Ezt követően ül össze az MLL elnöksége. Ha ez a fórum és az MLSZ elnöksége sem utasítja el az elképzelést, akkor nincs akadálya változtatásnak. Október 6-ig minden eldől." A ligaigazgató kijelentette: az előzetes felmérések alapján sokkal több a támogatója, mint az ellenzője az elképzelésnek. Szeretnénk egy olyan kiírást készíteni, amely több éven át változatlan marad. A 44 fordulót úgy osztanánk el, hogy télen három, nyáron másfél hónap szünet álljon a csapatok rendelkezésére, decemberben csak egyszer kellene játszani a mostani három helyett, a tavaszi idény pedig február utolsó hétvégéjén kezdődne" - így a ligaigazgató.

Korábban: