Vágólapra másolva!
Az egykori aranylabdás futballista, George Weah az Egyesült Arab Emírségekbe szerződött. A libériai világsztár - aki korábban megfordult a francia Paris St. Germain, az olasz AC Milan, majd az angol Chelsea csapatában - két évig az Al Jazirát erősíti.

A 35 éves játékos - akit korábban kétszer is Afrika, 1995-ben pedig a világ legjobbjának választottak - az Abu-Dzabi városában lévő Al Jazira együttesébe igazolt, pótolandó a chilei válogatott Christian Montecinost, aki a múlt héten az Al Waslt válaszotta. Weah mellett érkezett még honfitársa, James Debbah és a nigériai Emmanuel Abibi is.

Weah, aki jelentős összeggel támogatja a libériai válogatottat, sőt néhány mérkőzés erejéig játékos-edzőként is dolgozott, immáron 1988 óra az Egyesült Államokban, New Yorkban él. State Islanden ismerte meg feleségét, majd együtt költöztek Queensbe négy gyermekükkel együtt. Amikor Európában játszott, minden találkozó után repült haza. "Nagyon örülök a szerződésnek, annak ellenére, hogy eszem ágában sincs elköltözni Amerikából. Sőt, itt szeretném majd befejezni a karrieremet."

Pincési László

Korábban:

Weah visszatér a válogatottba (2001.07.12.)