Vágólapra másolva!

Magyar focisták Vietnamba szerződtek

Ördög József, az Eger és Takács Lajos, a Kaposvári Rákóczi NB I/B-s csapatának labdarúgója fél évre Vietnamba szerződött. Ők ketten lesznek az első magyar futballisták, akik az ázsiai ország bajnokságában szerepelnek majd.

A két játékos vasárnap utazik Hanoiba. A szerződés létrejöttének körülményeiről Ördög József számolt be: "A Toti sportszergyártó cég közreműködésével a nyáron kapcsolatba kerültem egy vietnami bank vezetőjével, aki felvetette a szerződés lehetőségét" - mondta a 32 éves játékos. "Nekem ugyanis nincs egyéni menedzserem, aki ilyen ügyeket intézne. Küldtem magamról egy kazettát, aztán jelezték, hogy számítanának rám. Az ajánlaton én is meglepődtem annak idején, de végül úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Az anyagiak játszották a főszerepet, hiszen sokkal többet kereshetek majd, mint itthon, ezt pedig az egri vezetés is figyelembe vette. Nincs már sok évem hátra aktív labdarúgóként, ezért egy ilyen kedvező ajánlatot nem utasíthatok el."

- Mit tud a vietnami bajnokságról?
- Úgy tudom, hogy magyar futballista eddig még nem jutott ki oda. Takács Lajossal, a Videotonból ismert játékossal utazom a nekünk nagyon idegen országba. Ismereteim szerint jugoszláv és brazil légiósok fociznak többen is az ottani csapatokban.

- Önök melyik együttesben játszanak?
- A főváros, Hanoi egyik csapatában, amelynek AC a neve, egyébként egy vasutascsapatról van szó. Természetesen profi ligás, és elsőként került magántulajdonba. Úgy értesültem, hogy a mérkőzéseket 30-40 ezer néző előtt játsszák a csapatok, a labdarúgás tehát nagyon népszerű arrafelé.

- Mit tud a körülményekről?
- Vietnamban is az őszi idény következik, de nem pont úgy zajlik bajnokság, mint például itt, Európában. A hőmérséklet most 20-25 fok körül van, a bajnokság a következő hat hónapban zajlik. Sokkal többet nem tudok mondani, csak reménykedem, hogy minden rendben lesz, és megfelelek az ottani elvárásoknak.

- Mennyi időre kötelezték el magukat?
- Csupán egy fél évre, és nagyon remélem, hogy márciusban újra csatlakozhatom az egri gárdához.

Bódi Csaba