Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille együttese nem remekel a francia bajnokságban, különösen a góllövéssel akadnak problémái a gárdának, nem csoda tehát, hogy a múlt pénteken lezárult átigazolási időszakban elsősorban csatárt akart szerződtetni a klub. A fő kiszemelt Pascal Nouma volt, akit ugyan nem sikerült a határidőn belül leigazolni, de mivel azon kívül is van lehetőség egy játékos megvételére, Nouma amolyan jokerként az OM-hez került.

A Marseille megmentője lehet
PSG

A következő szezonban már tízszer szerepelt a csapatban, az 1991/92-es idényben pedig éppen fele annyiszor, azaz ötször. A párizsiaknál eltöltött idő alatt nem tudott gólt szerezni, igaz, szinte mindig csak a mérkőzések utolsó perceiben lépett pályára, csereként. Talán éppen ezért érezte úgy, hogy váltásra van szüksége, és abba a csapatba igazolt, amelyik ellen első élvonalbeli találkozóját játszotta, vagyis az OSC Lille-be. Új csapatának színeiben megszerezte első bajnoki találatát is, 1993. január 9-én, a Caen ellen. Ebben a szezonban még egyszer volt eredményes, a bajnokság végén pedig odébbállt.

Úgy látszik, leginkább azok a csapatok érdekelték, amelyek ellen valamilyen formában debütált, mert akkor a Caenbe igazolt, vagyis abba a csapatba, amelyik ellen első bajnoki gólját rúgta. A Caenben már jobban ment neki a játék, mindössze négy bajnokiról hiányzott, és hét alkalommal volt eredményes.

1994 nyarán aztán visszatért a pályafutását elindító párizsi klubhoz. Itt újabb két szezont töltött, és mindkét idényben öt-öt gólt szerzett a bajnokságban. A fővárosi klubbal megszerezte első trófeáit is: előbb hazai kupát, majd egy évre rá KEK-et is nyert. A nemzetközi kupasorozatban három gólt lőtt, ebből kettőt a Molde elleni hazai találkozón, egyet pedig a Celtic ellen ért el.

1996-ban, az újabb klubváltás következett a számára, ezúttal a Strasbourg mezét húzta magára. Eddigi legjobb szezonját itt töltötte, hiszen tizennégyszer volt eredményes. Az 1997-es év sem számított a rosszak közé, amikor nyolc találatig jutott. Ezt követően aztán már a hatodik francia élvonalbeli klubjába szerződött, a friss bajnok Lens tartott igényt szolgálataira, amiért a piros-sárgák 13 millió frankot fizettek. Újdonsült csapatában két idényen keresztül szerepelt, egyaránt nyolc-nyolc gólig jutva, tavaly nyáron pedig a török Besiktasba igazolt. Itt sem ment neki rosszul a játék, hiszen 18-szor volt eredményes, de többször is összeveszett a trénerrel, Christophe Daummal, így új csapatot kellett keresnie magának.

Korábban:

A nap játékosa: Roman Vasziljuk


Mindent egy helyen az Eb-ről