Vágólapra másolva!
Úgy látszik az elmúlt napok átigazolási hullámaiból a francia főváros egyetlen első osztályú klubja, a Paris Saint-Germain sem szeretne kimaradni. Luis Fernandez edző csapata azonban nem egy nagyágyút, hanem egy régóta "vadászott" játékost szerződtetett: a portugál Agostinhót.

Agostinho, teljes nevén Joaquím Agostinho da Silva Ribeiro 1975. október 15-én született a portugáliai Pacos de Ferreira városában, első klubja pedig a Vitória Guimaraes volt. Már az 1993-94-es idényben bemutatkozhatott az első csapatban, amikor is 14 találkozón szerepelt, és egy alkalommal eredményes is tudott lenni. A következő idényben valamivel kevesebbet játszott, de ez is elég volt ahhoz, hogy a Real Madrid felfigyeljen a tehetséges középpályásra, és szerződtesse.

Agostinho a királyi gárda B csapatához került, ahol azonban nem sok időt töltött el, hiszen szezon közben leigazolta őt a Sevilla. A Primera División azonban még túl erős volt a számára, a következő idényt tehát már a másodosztályban, a Salamancában kezdte. A klub feljutott ugyan a legjobbak közé, de Agostinhóra nem tartott igényt, a középpályás maradt a Segunda Divisiónban, mégpedig a Las Palmasban. Ott végre képességeinek megfelelően futballozott, hétszer is eredményes volt, ennek ellenére megint klubot váltott, és a Malagába igazolt. Ez a klubcsere végre bejött a számára, hiszen az 1998-99-as idényben a középpálya bal oldalán kiválóan futballozott, és három találata mellett számtalan gólpasszal járult hozzá a csapat feljutásához.

A legutóbbi pontvadászatban is meghatározó játékosa volt a Málagának, 30 mérkőzésen három gólt szerzett. A Paris Saint-Germain már korábban is élénken érdeklődött iránta, így nem volt meglepő, hogy pénteken bejelentették a francia fővárosban: egy évre kölcsönbe megszerezték a portugál játékost.

Korábban:

A nap játékosa: Peguy Luyindula (Lyon)