Vágólapra másolva!
Meglepően izgalmasan alakul az idén a norvég bajnokság, legalábbis ahhoz képest, hogy a Rosenborg az elmúlt években általában milyen nagy fölénnyel nyert. A trondheimiek ugyan jelenleg is az első helyen állnak, de csak azért, mert egy mérkőzéssel többet játszottak a második Lilleströmnél, amely mindössze két ponttal van lemaradva mögöttük. Sőt, még a harmadik helyen álló Viking Stavanger hátránya is csak három pont, nem csoda, hogy az RBK vezetősége igyekszik szezon közben is erősíteni.

A szurkolók egykori kedvencét, Sigurd Rushfeldtet már sikerült visszacsábítani Spanyolországból, és a múlt héten a klub vezetése már újabb igazolásokon törte a fejét. A két kiszemelt a Molde középpályása, Odd Inge Olsen, illetve a Monaco futballistája, Hassan el-Fakiri volt. Utóbbit sikerült is könnyen megszerezni, a marokkói származású, ám norvég utánpótlás-válogatott ugyanis Monte-Carlóban csak a tartalékok között kapott helyet. A francia gárda nem gördített akadályt a kölcsönadás elé, így a focista az elkövetkező egy évben a Rosenborg játékosa lesz.

Odd Inge Olsennel már nem volt ilyen egyszerű a helyzet, hiszen ő az egyik nagy rivális Molde játékosa. A két klub meglepően hamar megegyezett a vételárról (amely 240 ezer font), ám a játékos erősen vonakodott attól, hogy Trondheimbe szerződjön. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a Rosenborg edzője, Nils Arne Eggen nem csinált titkot abból, hogy Olsent jobbhátvédként szeretné szerepeltetni, márpedig a négyszeres válogatott középpályásnak ez egyáltalán nem volt az ínyére. A Molde drukkerei már éppen kezdtek megnyugodni, hogy kedvencük mégsem szerződik a legnagyobb riválishoz, amikor Olsen egy Eggennel történt megbeszélést követően mégis aláírt a Rosenborghoz. A szakvezetőnek ugyanis sikerült meggyőznie Odd Ingét, hogy a számára új poszt nagy lehetőségeket rejt, akár még a válogatottba is bekerülhet.

A Molde fanatikusai persze nem örültek a hírnek, és elhatározták, hogy a következő hazai mérkőzésen hangot is adnak nemtetszésüknek. Így is történt: miközben a csapat hazai pályán 3-0-ra nyert a Strömsgodset ellen, a Tornekrattet nevű csoportosulás tagjai meccs közben hátat fordítottak a pályának, majd a második félidő közepén el is hagyták a stadiont. A drukkerek vezetője, Sverre Mauseth szerint személyesen is beszéltek az egyesület tulajdonosával, Kjell Inge Rokkéval, hogy megkérdezzék: mi szükség volt Olsen eladására. Az egyesület anyagi helyzetére vonatkozó állításokat elfogadták, de amikor azt kérték, hogy a jövőben a Molde lehetőleg senkit se adjon el a Rosenborgnak, nemleges választ adtak, emiatt demonstráltak a bajnokin.