Vágólapra másolva!
Franciaországban pénteken ér véget az átigazolási időszak, így a kluboknak már nincsen sok idejük arra, hogy megerősítsék játékoskeretüket. Az Olympique Lyonnak máris sikerült kifognia a "nagy halat", mivel a lyoniak leigazolták az előző szezonban a bajnokság legjobb játékosának megválasztott Eric Carriere-t a Nantes-tól.

A tavalyi idény legjobbja
mostantól lyoni

Emellett segített édesapja munkájában is: a papa földmérő volt, és a fiatal Eric tartotta rendben a különböző adatlapokat. A középiskolában már matematikatanárnak készült, és csak hobbiszinten futballozott előbb az Auxch, majd később a Muret nevű amatőrcsapatban. Ezt a hobbit egyetemistaként is folytatta, és a Muret-ben kapta meg első fizetését focistaként: itt havi 300 fontnak megfelelő összeget keresett. A Nantes megfigyelői nem is miatta mentek el megnézni a Muret együttesét, hanem a kapus Dominic Casagrande miatt, akit le is igazoltak, de egyben Carriere-t is szerződtették, aki lenyűgözte őket technikai tudásával. Fizikailag azonban nagy volt a lemaradása a többi játékoshoz képest, így egy év kellett, amíg bemutatkozhatott a francia élvonalban.

Erre 1996. december 20-án került sor, de a következő idényben már 27 meccsen játszott, és azóta kihagyhatatlan a Kanárik együtteséből. A jelenlegi szövetségi kapitány, Roger Lemerre még 1997-ben felfigyelt rá, amikor behívta őt a francia katonai válogatottba, és most, hogy Carriere pályafutása csúcsára ért, a nagyválogatottban is bemutatkozhatott. A középpályás, akit az egyik francia napilap kiegyensúlyozott játéka miatt csak "Metronómként" aposztrofált, a nyáron kis híján külföldre igazolt, de végül is maradt Nantes-ban, hogy aztán pár fordulóval a bajnokság kezdete után a Lyonba szerződjön.

Korábban:

A nap játékosa: Dean Holdsworth