Vágólapra másolva!
Három magyar labdarúgó is pályára lépett a Bajnokok Ligája selejtezőinek keddi játéknapján, és bár közülük csak a Dinamo Kijev légiósa, Bodnár László ünnepelhetett továbbjutást, valószínűleg a finn FC Hakában szereplő Kovács Péter sem volt elégedetlen. A támadó ugyanis megtette azt, ami csak nagyon keveseknek szokott sikerülni: gólt szerzett az Anfield Roadon a Liverpool ellen.

Az első mérkőzésen, Finnországban aratott 5-0-s angol diadal után a továbbjutás kérdése tulajdonképpen el is dőlt, és ez meglátszott a Vörösök kezdő tizenegyén. A hét végi bajnokin pályára lépett együttesből csak hárman maradtak meg: a kapus Pegguy Arphexad, a finn középhátvéd, Sami Hyypiä, valamint a horvát Igor Biscan. Ott volt viszont a kezdők között (a hazai drukkerek legnagyobb örömére) a csapatkapitány Jamie Redknapp, aki utoljára 16 hónappal ezelőtt volt kezdő, valamint Robbie Fowler is, aki kibékült az edzői stábbal.

A támadón látszott, hogy bizonyítani akar, és ennek a 36. percben meg is lett az eredménye, amikor Redknapp szögletét követően bombázott a hálóba. A 44. percben aztán eljött Kovács Péter pillanata, a magyar támadó egyedül lépett ki az elmélázó angol védők között, és elegánsan átemelte a labdát a kimozduló kapuson. A szünet után aztán ismét beleerősített a Liverpool, és a nagy visszatérő Redknapp is betalált. Rajta kívül még a csereként beállt Emile Heskey is eredményes volt, hat perccel a lefújás előtt a Haka angol védője, az egykori Manchester United-nevelés David Wilson fejelt a saját hálójába, amelyet Babócsy András védett.

Bodnár László is a kezdő tizenegyben kapott helyet a Dinamo Kijevben, és az ukránok nyugodtan kezdték a meccset, annak tudatában, hogy két hete kétgólos előnyt szereztek Bukarestben. A vendégek viszont elszántan rohamoztak, és ennek meg is lett az eredménye, mivel Adrian Neaga fél óra után a kapuba bombázott. A románok megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, és az első félidőben két további heyzetet puskáztak el. Mielőtt azonban nagyon reménykedni kezdtek volna, Olekszandr Melascsenko rögtön a második félidő elején kiegyenlített, eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát.

Az olasz Laziónak sikerült feledtetnie szurkolóival a koppenhágai mérkőzés szégyenét, és hazai pályán magabiztosan nyert az FC Köbenhavn ellen. A dánok az első játékrészben még tartották magukat, de a szünet után már nem volt kegyelem. Különösen a két argentin támadó, Hernán Crespo és Claudio López volt elemében, és a spanyol Gaizka Mendieta is megmutatta, hogy érdemes volt őt leigazolni. A Lazio vezető találatát egy López-Crespo összjáték előzte meg, majd Mendeita adott elronthatatlan átadást Lópeznek. Ezt követően megint Crespo következett, és a római fesztivált csak a dél-afrikai Sibusiso Zuma zavarta meg, aki szép gólt szerzett. Az utolsó szót azonban a hazaiak mondták ki, Mendieta ezúttal Stefano Fiorét hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A továbbjutás mindkét spanyol együttesnek sikerült, ami az FC Barcelona esetében nem jelentett meglepetést, hiszen a katalánok az első meccsen idegenben is nyerni tudtak a lengyel Wisla Kraków ellen. A visszavágón a Nou Campban sokáig csak a helyzetek kidolgozásáig jutottak, mivel Javier Saviola és Rivaldo minden lehetőséget elpuskázott, jobban mondva a lengyelek hálóőre, Sarnat védett kiválóan. A második félidő közepén aztán megtört a jég, egy látványos Rivaldo-Saviola akció után a csereként beállt Luis Enrique volt eredményes. Ezt követően tovább folytatódott a Sarnat-parádé, így a Wisla végül is tisztességes vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájából.

Az RCD Mallorcának egygólos hátrányt kellett ledolgoznia a rendkívül tartalékos Hajduk Split ellen, és a hazaiak feltűnően idegesen kezdtek, az első percekben Mate Bilic kétszer is gólt szerezhetett volna, ám a spanyolok argentin portása, Leo Franco mindkétszer a helyén volt. A hazai drukkereket Samuel Eto'o nyugtatta meg a 24. percben, amikor is a hálóba helyezett. A mérkőzés ezt követően is kiegyensúlyozott volt, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a rendes játékidőben nem született újabb találat. Következhetett tehát a hosszabbítás, amelynek már a harmadik percében megzördült a háló, Carlos beadását Alberto Luque fejelte a hálóba. A Hajduk ezt követően sem adta fel, a hátra lévő időben több lehetősége is volt, ám a mérkőzés hőse, Leo Franco mindent védett, így az eredmény nem változott.

Korábban:

Teljesített mallorcai küldetés