Vágólapra másolva!
A Cissé név manapság meglehetősen jól cseng a francia bajnokságban, hiszen három játékos is szerepel ezen a néven a Division 1-ben. Djibril Cissé, az Auxerre csatára a góllövőlista élén áll, Édouard Cissé a PSG-ben vitézkedik, és egészen a múlt hétig Aliou Cissé is a csapattársa volt, ám őt a párizsiak kölcsönadták a Montpelliernek.

A. Cissé
A PSG-nél nem sok örömben volt része Aliou Cissének

A CSS-ben már jobban ment neki a játék, az 1997-98-as idényben például 34 találkozón lépett pályára, és négy gólig jutott. Erre a Paris Saint-Germainnél is felfigyeltek, és 1998 nyarán szerződtették Aliout, ám az élvonalban csak 1999. január 30-án, az AS Monaco elleni rangadón mutatkozott be. Abban az idényben további hét összecsapáson szerepelt, ám a következő bajnokságban már alapembernek számított a csapatban: 25 bajnokin vetették be, és 1999 decemberében a Rennes elleni találkozón megszerezte eddigi egyetlen élvonalbeli találatát.

Később azonban ismét kikerült a kezdők közül, és össze is különbözött a trénerrel, Philippe Bergerooval, majd Luiz Fernandeznél is csak a kispadot koptatta az időközben a szenegáli válogatottban is bemutatkozott hátvéd. A világbajnokságon való szereplésre azonban csak úgy van esélye, ha rendszeres játéklehetőséghez jut, ezért a napokban elfogadta a Montpellier ajánlatát.

Korábban:

Augusztus 20., a nap játékosa: Louis Saha (Fulham FC)
Július 29., a nap játékosa: Djibril Cissé (Auxerre)