Vágólapra másolva!
A tegnap esti, az MLSZ centenáriumára rendezett, Magyarország-Németország válogatott labdarúgó-mérkőzés után Rudi Völler, a Nationalelf szövetségi kapitánya készséggel állt a sajtó rendelkezésére, a vendégjátékosok viszont igyekeztek minél előbb felslisszolni a buszra. Ettől függetlenül néhány Bundesliga-sztárt sikerült megszólaltatnunk.

Deisler lehet a német foci egyik megmentője

- A magyar csapatból ki tetszett Önnek leginkább?

- Nagyobb ellenállásra számítottak?


- A hét végén folytatódik a bajnokság, s ugyan mesze még a Bundesliga vége, de a kérdés adja magát: sikerül a Bayernnek megvédenie a címét?

Ezt már a Népstadion lépcsőjén mondta Zickler, majd feltűnt Sebastian Deisler, a Hertha - itt játszik Király Gábor és Dárdai Pál is - labdarúgója, s a fiatal tehetség kurtán így összegezte a találkozót: "Az első huszonöt percben jól játszottak a magyarok, ám utána nem adtunk esélyt. Az első gólunk után felszabadultan, örömfocival nyertünk."

Lars Rickent, a Borussia Dortmund játékosát valamivel hosszabb ideig sikerült feltartanunk:
- A magyar csapatból kit tudna kiemelni?
- A hetes számú játékost (Tököli - a szerk), ő végig komoly feladatot adott a védelmünknek.
- Belülről nem tűnt éppen ünnepinek, inkább már-már edzőmeccsnek ez a kilencven perc?
- Valóban könnyedén, olykor jól futballozva nyertünk, ám az első gólunkig nyílt volt a meccs. Ekkor a magyarok is jól játszottak. Igaz, ezután már a mi akaratunk érvényesült a pályán.
- Ezek szerint minden szempontból jól érezték magukat Budapesten?
- Nincs okunk a panaszra, és nem csak udvariasságból mondom, de tényleg megtisztelő volt, hogy a magyar szövetség ünnepére bennünket hívtak meg.

Bizony boldog volt a Népstadionba kilátogató ötezer német szurkoló is, akik közül számosan már a hét végi, Hungaroringen rendezendő Magyar Nagydíjra érkeztek hazánkba. De vidám volt "Rudi Nationale", vagyis Rudi Völler, a német válogatott szövetségi kapitánya is, aki ekképp értékelt a meccs után: "Jó volt látni, hogy csapatom nagy kedvvel futballozik, ami jó előjel az angolok elleni vb-selejtező előtt, noha tudjuk, egy tétmeccs mindig más. Kissé bosszantott azonban, hogy védőink többször is hibáztak a második félidőben, persze ez benne van a játékban. Jól éreztük magunkat Budapesten, a vendéglátás kifogástalan volt. Sok sikert kívánok a magyar labdarúgásnak."

Az udvarias befejezést követően Bicskei Bertalan, a magyar együttes kapitánya elemezte a látottakat. A szakvezetőt különösen az eredmény és nem a mutatott játék hangolta le, mivel, mint mondta, az első félidő utolsó húsz percét leszámítva, a csapat nem okozott csalódást. A játékosok közül Király Gábor és Sebők Vilmos igencsak fájlalta az ötödik találatot, mivel a 2-4 a világhírű "Nationalelf" ellen még elviselhető különbségű vereség lett volna. Az meg természetes, hogy a Bundesligában szereplő magyar játékosok ázsióját egy esetleges jó eredmény csak növelte volna. No meg persze a magyar futballét is.

Bánki József

Korábban:

Mayer-Volfelder szerint kevés a tűz Lisztesben

Ünneprontó vereség