Élő:
Vágólapra másolva!
Úgy fest, a Liverpool első számú kapusa, Sander Westerveld nélkül vívja meg sorsdöntő Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzését a Maccabi Haifa ellen. A válogatott holland hálóőr ugyanis várhatóan nem épül fel combsérüléséből a jövő szerdai első találkozóig, ezért a klub vezetői a Coventry tehetséges kapusát, Chris Kirklandet próbálják gőzerővel leigazolni.

Westerveld tartaléka, a 28 éves Pegguy Arphexad ugyanis eddig összesen kétszer védett a felnőtt csapatban (ezalatt három gólt kapott), és az a gondolat, hogy a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén mutatkozhat be a nemzetközi porondon, kisebb pánikhangulatot keltett a vörösöknél. A Liverpool csapatkapitánya, Jamie Redknapp például azonnal hangot adott aggodalmainak: "Maga lenne a megvalósult rémálom, ha az előző szezon háromszoros kupagyőztese nem jutna túl a selejtezőn" - jelentette ki.

Gerard Houllier, a vörösök menedzsere azonban visszautasította a felvetést: "Nem fogok ilyesfajta nyomást tenni a játékosaimra. Mindent megtettünk azért, hogy idáig eljussunk, és ilyenkor nem szabad azon rágódnunk, hogy mi lesz, ha nem sikerül. Ha elhatározzuk, hogy győzünk, akkor győzni is fogunk" - mondta a francia, de azért, hogy az önbizalom mellett kapusa is legyen a csapatnak, azonnal felvette a kapcsolatot Kirklanddel.

A Liverpool hétmillió fontot kínál a húszéves, olimpiai-válogatott kapusért, aki egyébként óriási Liverpool-drukker. Mégsem biztos, hogy létrejön az üzlet, hiszen a Kirkland mögött a cserepadra szorult svéd Magnus Hedman a hírek szerint az Evertonhoz készül, és nem valószínű, hogy a Coventry mindkét kapusát elengedné.

Más kérdés, hogy ebben az esetben mire menne a Liverpool jövő szerdán, a finn FC Hakát öt-nullás összesítéssel kiejtő Maccabi Haifa ellen.