Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mindössze nyolc perc választotta el a Bundesliga-újonc Mönchengladbach szerződésétől Sáfár Szabolcsot, a Salzburg magyar válogatott futballkapusát. Ennyi volt ugyanis hátra azon a meccsen, amelyen megsérült, s utána írt volna alá a német klubhoz. A kapus most lábadozik vállműtéte után, s mint beszélgetésünk során kiderült, egyelőre nem a Bundesliga foglalkoztatja leginkább.

- Hogy érzi magát?
- Gyógyulgatok. Mindennap érezhetően javul a sérülésem. De tisztában vagyok azzal is, hogy sajnos sokáig eltart, amíg a régi leszek.

- Mit mondanak az orvosok?
- Biztatnak. Ha minden jól megy, két hét múlva lekerül a műtött vállamról a speciális kötés. Azt követően már komolyabb terápia és gyógytorna következik. Jelenleg hetente négy-öt alkalommal a klinikán egy gép tornáztatja a sérült vállamat és karomat.

- Mikor védhet újra?
- A legoptimálisabb esetben novemberben. Az orvosokkal és a salzburgi vezetőkkel meg kell beszélnem, hogy érdemes-e pár hét miatt kockáztatni a vállamat. Valószínűbb, hogy csak a téli alapozás során állok újra a kapuba.

- Úgy tudom, a Mönchengladbach még nem mondott le önről.
- Igen, én is ezt hallottam. De engem most elsősorban az izgat, hogy teljesen felépüljek.

- Akkor már nem is érdekli a Gladbach?
- Hol vagyok én attól? A németek, ismereteim szerint, egy évre kölcsönvettek egy svájci kapust, tehát elvileg a következő nyáron visszatérhetünk a szerződtetésemre. De előbb meg kell gyógyulnom, újra formába kell lendülnöm, minimum fél évet játszani, védeni, mégpedig jól. Akkor aztán tényleg jöhet a Gladbach, nagyon szeretném, ha nyáron Bundesliga-játékosnak mondhatnám magam.

Korábban:

Sáfár Szabolcs a Gladbach kiszemeltje

Mindent egy helyen az Eb-ről