Vágólapra másolva!
Florentino Pérez klubelnök vezetésével Real Madrid vezérkara ötórás tárgyalás végén megállapodott Umberto Agnellivel, a Juventus elnöke, Gianni Agnelli öccsével Zinedine Zidane átigazolásáról. Az ügylet a legnagyobb volumenű a labdarúgás történetében: a világ- és Európa-bajnok francia középpályásért 67 millió dollárt fizet a nyolcszoros BEK-győztes spanyol klub.

A hírt a madridi AS és a római La Stampa egybehangzóan közölte. A tárgyalásokat madridi részről Pérez elnök mellett Jorge Valdano klubigazgató, az olaszoktól Umberto Agnelli, Roberto Bettega elnökhelyettes, Luciano Moggi vezérigazgató és Antonio Giraudo folytatta. Moggi 14 milliárd pesetáról indította a licitet, plusz ráadásképpen Makelelét és Helguerát kérte Zidanért. Öt órával később 12 milliárdban (67 millió dollár, 18.8 milliárd forint) állapodtak meg, s makelele és Helguera helyett Flavia Coceicaót kapja a “La Vecchia Signora”, az Öreg Hölgy.

Eközben Zidane Tahitin nyaral a családjával, Francia-Polinézia legszebb szigetén.

A spanyol vezérkar - már Madridban - zárt ajtók mögött pezsgővel ünnepelte az évszázad üzletét. Joggal, megkötötték az évszázad üzletét. Zidane-t a tervek szerint július 11-én vagy 12-én mutatják be a publikumnak.

A földkerekség tíz legjobb futballistája közül négy most már a Madridé. Zidane-nal, Figóval, Raúllal és Roberto Carlosszal nagyon messze juthat a csapat.

Ch. Gáll András