Ezt a trükköt másolták a hollandok az argentinok elleni negyeddöntőben - videó

cup soccer stadion world gras volwassen wedstrijd menigte Midden-Oosten Competitie oranje mannen voetbal bal Leeuwen Arena WK Atleet voetbalspeler Actie Qatar voetbalveld speler Wereldbeker WORLDCUP kwartfinale eindronde legioen quarter final groep mensen
AL DAAYEN - Wout Weghorst of Holland scores the 2-2 during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarterfinal match between the Netherlands and Argentina at the Lusail Stadium on December 9, 2022 in Al Daayen, Qatar. ANP KOEN VAN WEEL netherlands out - belgium out (Photo by Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyenlítő gól előtt a VfL Wolfsburg egy korábbi szabadrúgás-trükkjét alkalmazta Wout Weghorst és a holland csapat az Argentína elleni péntek esti negyeddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A hollandok az ellenfél sorfala mellett egy sajátot is felállítottak, majd a labdát nem lőtték kapura, hanem finoman, laposan a védők mellett bejátszották, így szabad volt az út a kapu felé: Weghorst ugyanígy szerzett gólt 2020. október 25-én a Wolfsburg színeiben az Arminia Bielefeld elleni, 2-1-re megnyert bajnokin.

mondta a játékostárs, Luuk de Jong arra utalva, hogy hiába sikerült egyenlíteni a rendes játékidő utolsó pillanataiban, végül 11-esekkel alulmaradtak és kiestek.

A hollandok 2-0-s hátrányban voltak, amikor a csereember Weghorst a 78. percben pályára lépett.

A játékos öt perccel később szépített, majd a rendes játékidő ráadásának 11. percében az egyenlítő gólt is megszerezte ebből a váratlan szabadrúgás-variációból.

A korábbi wolfsburgi támadó jelenleg már a török Besiktas futballistája.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.