Újabb botrány a franciáknál: elzavarták az aranylabdás világsztárt

French Team Football - FIFA World Cup 2022, Training session NurPhoto FIFA WOrld Cup 2022 Training Session France France National Team National Team Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar International soccer Sports Soccer Professi
Karim Benzema and Hugo Lloris during Training France National team at FIFA World Cup Qatar 2022 at 19 November 2022. (Photo by Ayman Aref/NurPhoto) (Photo by Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei év aranylabdása, Karim Benzema egy edzőmeccsen visszatért a Real Madridba, így akár játszhatna az Argentína elleni vb-döntőben, ám a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps nem számít rá a fináléban.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid csatára ott van a világbajnoki címvédő francia válogatott 26 fős keretében, de a katari focivébé kezdete előtt megsérült, így még egyetlen mérkőzésen sem játszott a tornán. Az aranylabdás sztár már egy hete edzéseket végez és a Leganés elleni edzőmeccsen visszatért a Realba, ami azt is jelenthetné, hogy a vasárnapi vb-döntőben pályára léphetne.

Didier Deschamps-tól megkérdezték a franciák sajtótájékoztatóján, hogy visszatér-e Benzema, de a szövetségi kapitány nem foglalkozott a témával.

mondta a tréner az újságíróknak.

Spanyol sajtóhírek szerint Benzema nem önszántából hagyta ott a francia csapatot, hanem elküldték.

Állítólag csak három napig kezelték a Real Madrid orvosai, majd elutazott vakációzni Reunion szigetére.

Hiába egészséges, jelen állás szerint nem csatlakozik a társaihoz az argentinok elleni vb-döntőben, de mivel kerettag, biztosan ő is megkapja az arany- vagy ezüstérmet.

A címvédő franciák - akiknél többen megbetegedtek, ám azóta ketten felépültek - vasárnap 16 órától játsszák az argentinok elleni döntőt a Luszail Stadionban.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.