Megdöbbentő részletek derültek ki Diego Maradona származásáról

WORLD CUP-1990-ARG-CAM Horizontal SPORT-ACTION WORLD CUP MATCH FOOTBALL
Argentinian forward Diego Maradona juggles with the ball as he runs past Cameroon's Benjamin Massing during the World Cup opening soccer match between Cameroon and Argentina 08 June 1990 in Milan. Cameroon upset the defending world champions 1-0. (At left is Victor Ndip Akem) AFP PHOTO/DANIEL GARCIA (Photo by DANIEL GARCIA / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében Argentína-Horvátország mérkőzést rendeznek. Legutóbb 1986-ban nyertek vb-t az argentinok, és annak a csapatnak az a Diego Maradona volt a hőse, akiről kiderült, hogy horvát felmenőkkel rendelkezett, ugyanis a legendás futballista dédapja a mai Horvátország területén született a 19. században.
Vágólapra másolva!

Diego Maradona dédapja horvát származású volt, dalmáciai ősökkel rendelkezett, akik az arisztokráciához tartoztak.

viccelődött maga Maradona, amikor 2005-ben az észak-horvátországi Novi Vinodolskiban tett látogatást, hogy részt vegyen egy jótékonysági focimeccsen.

Diego Maradona horvát felmenőkkel is rendelkezik Forrás: AFP/Daniel Garcia

Az argentin legenda származásáról újabb részletek derültek ki. Ehhez vissza kell térni egészen 1847-ig, ekkor született Matej Karolic a mai Horvátország területén, amely akkoriban az Osztrák Császársághoz tartozott. Karolic 25 évesen Argentínába emigrált, nevét az akkori feljegyzések szerint Mateo Cariolich-ra változtatták, majd Corrientes városába került, ahol 1875-ben feleségül vette Trinidad Ferreyrát, akitől nyolc gyermeke született. A legfiatalabb gyermek, Salvadora Diego Maradona anyai nagymamája volt.

Salvadorának és férjének, Atanasiónak 1929-ben lányuk született: ő volt Dalma Salvadora Franco, az 1960-ban született futballsztár édesanyja.

A katari vb elődöntőjében az argentinok a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért, így a több mint két évvel ezelőtt elhunyt futballsztár tulajdonképpen Argentínához és Horvátországhoz is erősen kötődik.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.