Mbappé Messi elé került, a franciák a legesélyesebbek a vb-győzelemre

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Franciaország-Lengyelország , Nyolcaddöntő, Al Thumama Stadion, 2022. 12. 04., Franciaország, Lengyelország
France's forward #10 Kylian Mbappe (C) celebrates with France's forward #11 Ousmane Dembele after scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between France and Poland at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 4, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A legkeresettebb sportfogadással foglalkozó weboldalak szerint a címvédő Franciaországnak van a legnagyobb esélye a végső győzelemre a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Magyarországon népszerű, hanem a nemzetközi viszonylatban keresett bukmékereknél is ugyanaz a sorrend az oddszok alapján az elődöntőbe jutott négy csapat tekintetében. Ezek szerint a címvédésre van a legnagyobb esély, az argentinokat pedig minden sportfogadó oldal másodikként "rangsorolja" a franciák mögött. A katari torna negyeddöntőjében a brazilokat nagy meglepetésre búcsúztató horvát válogatott a harmadik a listán, és a sporttörténelem során először a legjobb négy közé jutó afrikai együttes, Marokkó kapta a legkevesebb esélyt a vb-cím megszerzésére.

Kylian Mbappe vezeti a góllövőlistát Forrás: AFP/Glyn Kirk

A vb lehetséges gólkirályáról szintén egybehangzók a vélemények, ugyanis a jelenleg öt góllal éllovas Kylian Mbappé szerepel az első helyen az esélyesek között. A 23 éves francia támadót az argentinok sztárjátékosa, Lionel Messi követi, a harmadik helyre pedig a szintén címvédésre készülő Olivier Giroud került.

A katari vb-n kedden és szerdán rendezik a két elődöntőt, melyeknek során előbb Horvátország találkozik Argentínával, majd a franciák Marokkóval. A bronzmérkőzésre szombaton, a döntőre pedig vasárnap kerül sor.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.