Az újabb horvát focicsodáról szólt az utolsó előtti vb-nap

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Bronzmérkőzés, Horvátország-Marokkó, Horvátország, Marokkó, 2022.12.17.
DOHA, QATAR - DECEMBER 17: Croatia players celebrate after the team's victory during the FIFA World Cup Qatar 2022 3rd Place match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium on December 17, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mozgalmas napot zárt szombat éjfélkor a katari labdarúgó világbajnokság. A harmadik helyről bronzmeccs volt természetesen a nap csúcspontja, de már reggel elkezdődtek az izgalmak a franciák főhadiszállásáról érkező furcsa hírekkel. Aki jó időben volt jó helyen, az pedig egy újságíróbunyót is elcsíphetett a Kalifa Stadionban.
Vágólapra másolva!

A horvát fociválogatott az ország függetlenné válása, azaz 1991 óta a hatodik futballvilágbajnokságán vett részt, és harmadszor szerzett érmet. Az 1998-ban bronz, 2018-ban pedig ezüstérmes válogatott ezúttal a katari vb meglepetéscsapatát, Marokkót győzte le egy jó első és egy felejthető második félidő után 2-1-re.

A történelmi sikert érő negyedik helyen záró afrikai csapat ezúttal csak a lefújást követő hisztivel tudott kitűnni.

Az Origo jó időben jó helyen tartózkoód helyszíni tudósítója még egy majdnem verekedést is elcsípett a lelátón, aminek az igazi pikantériáját az adta, hogy nem a két riváis csapat szurkolói között adódott már-már ütésváltásig fajuló feszültség, hanem két újságíró között tört ki a paláver.

A nap azonban nem a bronzmeccsel, hanem egy, a vb-döntőt is lehet, hogy befolyásoló hírrel kezdődött. Egyre több az aggasztó megbetegedés az argentinok elleni fináléra készülő francia válogatottban.

Érdemes meghallgatni a bronzmeccset kibeszélő Szpíker Korner-adást is, ahol kollégáink helyükre teszik a dolgokat, és főleg a marokkói válogatottat.

Töltse le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudja élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit, és kövesse velünk a vb híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!