Lionel Messi lett a focivébé legjobb játékosa, Kylian Mbappé a gólkirály

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, díjátadó, Argentína, Franciaország, Argentína világbajnok, 2022.12.18.
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Lionel Messi of Argentinia celebrate with their FIFA World Cup Qatar 2022 trophy after the teams victory with fans during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az aranyérmes argentin válogatott kapitánya, Lionel Messi kapta a katari labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát a vasárnapi döntő után.
Vágólapra másolva!

Legutóbb 1994-ben a brazil Romário érdemelte ki világbajnokként a legjobbnak járó különdíjat, azóta - egészen mostanáig - nem a győztes csapatból kerültek ki az aranylabdások. A 35 éves argentin játékmester azzal is történelmet írt, hogy a futballtörténelemben elsőként két világbajnokságon is a legjobbnak választották, ugyanis 2014-ben, amikor ezüstérmes lett az argentin csapattal, szintén aranylabdás lett.

Lionel Messi lett a torna legjobbja Forrás: Getty Images/Marvin Ibo Guengoer

A világbajnok argentinok további két egyéni elismerést is bezsebeltek, mivel Emiliano Martínez lett a legjobb kapus, míg Enzo Fernández a legjobb fiatal játékos. A gólkirályi címért járó Aranycipőt az ezüstérmes francia csapatból a fináléban mesterhármast elérő Kylian Mbappé érdemelte ki.

A vasárnapi döntőben az argentin válogatott 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

A világbajnokság különdíjasai:
A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Lionel Messi (argentin)
A torna gólkirálya (Aranycipő): Kylian Mbappé (francia) 8 gól
A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Emiliano Martínez (argentin)
A torna legjobb fiatal játékosa: Enzo Fernández (argentin)

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.