A nap tippelője: Kabát Péter történelmi sikert és fordulatos bronzmeccset vár

Kabát Péter magyar válogatott labdarúgó
Kabát Péter jelenleg az Újpest FC sportkoordinátoraként dolgozik
Vágólapra másolva!
Szombat délután négy órától a horvát labdarúgó-válogatott a marokkói csapattal játssza a bronzmérkőzést a katari világbajnokságon. A két csapat a csoportkörben egy csoportban volt, és sokak szerint a 0-0-s eredménnyel végződő találkozójuk a vb legrosszabb meccse volt. A nap tippelője ezúttal a 16-szoros magyar válogatott, a korábbi NB I-es gólkirály Kabát Péter volt, aki szerint marokkói győzelmet hoz majd a bronzmérkőzés.
Vágólapra másolva!

A harmadik helyért pályára lépő két csapat egymás elleni története Katarban kezdődött, az F csoport nyitómeccsén ugyanis gól nélküli döntetlennel zárult első találkozójuk.

A két csapat csoportmérkőzése nem volt magas színvonalú Forrás: Getty Images/Francois Nel

Marokkó a szombati bronzmeccs eredményétől függetlenül sporttörténelmet írt, ugyanis a világbajnokságok történetének 25. elődöntős csapata lett, ráadásul az első afrikai, amely éremért játszhat a tornán.

A négy évvel ezelőtti vb-n ezüstérmes horvátok számos játékosának ez akár az utolsó világbajnoksága is lehet, ráadásul a legnagyobb sztár, az aranylabdás Luka Modric 37 évesen feltehetően utolsó nagy tornáján vesz részt.

A 16-szoros magyar válogatott Kabát Péter nagyon szeretné, hogy Lionel Messi végre világbajnok legyen.

„A vb előtt azt mondtam, Brazília, Argentína, vagy Franciaország lesz a győztes, én személy szerint Angliának és Argentínának szurkolok.

– mondta az Origónak Kabát Péter.

Kabát Péter jelenleg az Újpest FC sportkoordinátoraként dolgozik Fotó: Polyák Attila - Origo

„A horvátok szereplése számomra nem volt meglepetés, hiszen rendkívül erős a keretük,

A horvát játékosok nagy része európai top bajnokságokból érkezik, és látszik, hogy rendkívül erős náluk a csapategység" – dicsérte a horvátokat a korábbi magyar válogatott támadó.

„A marokkói csapat hatalmas meglepetés, nem gondoltam volna, hogy ilyen kiugró eredményre képesek.

– folytatta Kabát Péter.

A marokkói Jasszin Bunu a vb egyik legjobb kapusa Forrás: AFP/Jack Guez

A Vasas és az Újpest korábbi klasszisa úgy gondolja, Marokkónak jó esélye van a bronzérem megszerzésére.

„Kemény meccs lesz, de segíthet a marokkóiaknak, hogy a szurkolóik hazai pályát teremtenek a vb-meccseken.

Biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitány össze fogja rántani a csapatot az utolsó meccsre, és szerintem jó esélyük van a győzelemre."

A korábbi NB I-es gólkirály tippelt a vb-bronzmeccsre Fotó: Polyák Attila - Origo

„A horvátok részéről Modricnak valószínűleg ez lesz az utolsó vb-meccse és talán a válogatottban is utoljára fog játszani, így biztosan szépen akar búcsúzni.

– vélekedett Kabát Péter.

Töltse le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudja élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit. És kövesse velünk a vb híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!