Borzasztó hírek érkeztek a kórházban fekvő Peléről

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT SOCCER BALL
(FILES) In this file photo taken on December 08, 2005, Brazilian football legend Pele kisses a ball, during a presentation in Leipzig on the eve of the final draw of the Fifa football World Cup 2006. - The hospital treating Brazilian football great Pele announced on December 21, 2022, a "progression" in his cancer, as well as kidney and heart "dysfunctions." Pele, 82, is being treated in the general ward but "requires greater care related to renal and cardiac dysfunctions," said the Albert Einstein Hospital in Sao Paulo. (Photo by Franck FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár a kezelését végző kórház két hete arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy folyamatosan javul Pelé állapota, szerda éjjel azt közölte, hogy a legendás brazil labdarúgó állapota súlyosbodott.
Vágólapra másolva!

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokáról a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház december 6-án adott legutóbb tájékoztatást, jelezve, hogy Pelé életjelei stabilak és kezelését továbbra is egy átlagos kórházi szobában végzik. A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott.

Az Albert Einstein Kórház legfrissebb közleménye szerint azonban

a legendás futballista állapota rosszabbodott a rákbetegségének elhatalmasodása, valamint a vese- és szívfunkcióiban fellépő zavarok miatt.

Pelé előtt tisztelegtek a brazilok a vb-n Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Pelé lánya az Instagram oldalán számolt be arról, hogy édesapja nem lehet otthon a karácsonyi ünnepek alatt, és a család továbbra is köszöni azt a rengeteg szeretetet amit kap Brazíliából és a világ minden tájáról.

– posztolta Kelly Nascimento.

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelyben 92 találkozón 77 gólt szerzett.