Zico és Ronaldinho nyomdokaiba lépett a világbajnokságon a brazilok sztárja

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, G csoport, Brazília-Szerbia, Brazília, Szerbia, 2022.11.24.
Brazil's forward #09 Richarlison (C) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group G football match between Brazil and Serbia at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 24, 2022. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi sztárok közé emelkedett a brazilok csatára, Richarlison, aki a labdarúgás legnagyobb eseményén lőtt csodagólt.
Vágólapra másolva!

Richarlison a szerbek ellen lőtt fantasztikus gólt, ezzel a nagy brazil elődök nyomdokaiba lépett, hiszen olyan klasszisok lőttek emlékezetes gólokat, mint Ronaldinho vagy Zico, ezek közül mutatunk párat.

Zico gólja 1982-ből:

Ronaldinho a kint álló David Seament lepte meg egy szabadrúgással 2002-ben:

"A szabadrúgás olyan helyzet volt, amelyre Cafú korábban már felhívta a figyelmemet. Azt mondta, hogy az angolok kapusa rendre kimozdul az ötösre ívelt labdákra, így hát nem volt nehéz dolgom a végrehajtásnál: kapura küldtem a labdát és szerencsém volt Nem akartam beadni, és nem is csúszott le a lábamról." - mondta büszkén a meccs után Ronaldinho.

"Nehéz belenyugodni egy ilyen gólba, de ez a kapusok sorsa. A legfontosabb, hogy bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóktól. Bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akiket cserbenhagytam" - mondta utána az angolok kapusa.

David Seaman nem volt a helyzet magaslatán Forrás: AFP/William West

Socrates gólja 1982-ből a Szovjetunio ellen:

Josimar 1986-os gólja Észak-Írország ellen:

Cikkünk megírásához az Arcanum Digitális Tudománytárát használtuk segítségül. November 25-én megnyílik az Arcanum adatbázisa, ami mellé rendkívüli kedvezmény is jár. A kedvezményes ár 10 000 Ft 10 hónapra.