Még a saját játékosai nevét sem tudta a kameruni kapitány - videó

fbl Horizontal
Cameroon's coach Rigobert Song (C) gestures during the draw for the 2022 World Cup in Qatar at the Doha Exhibition and Convention Center on April 1, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Rigobert Song, a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 26 játékost, akire számít a jövő vasárnap kezdődő katari világbajnokságon, ám a kameruni sajtó aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kapitánynak többször is gondja akadt a nevek kiejtésével a csütörtöki kerethirdetéskor.
Vágólapra másolva!

Egészen meglepő és váratlan dolog történt az afrikai ország kerethirdetésekor, ugyanis a játékosként négy világbajnokságon is szereplő kameruni legenda,

Rigobert Song a saját játékosai nevével sem volt tisztában, többször megakadt miközben olvasta fel a vb-részvevő focisták neveit, de néhány vezetéknévnél azt sem tudta, hogyan kell kiejteni, ezért az újságíróknak kellett emlékeztetniük rá.

Ám ezzel még nem ért véget a furcsaságok sorozata, mert a szövetségi kapitány teljesen ledermedt, amikor meglátta az elé helyezett papírt, amin a nevek szerepeltek.

A kameruni média szerint komoly kétségek merültek fel amiatt, hogy az ország labdarúgó-szövetsége nem sok beleszólást engedélyezett a szövetségi kapitánynak a névsor összeállításakor. Persze, az is előfordulhat, hogy Song még nem ismeri túlságosan a játékosait, lévén, hogy februárban nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta Kamerun egy döntetlen mellett kétszer nyert, háromszor pedig kikapott. Kamerunban azt remélik, hogy egy jó vb-kezdéssel feledtetni tudják ezt a kínos helyzetet.

Kamerun nyolcadszor szerepelhet vb-n, a csoportszakaszban Svájccal, Szerbiával és Brazíliával találkozik.

A kameruniak vb-kerete:
kapusok:
Devis Epassy (Abha Klub), Simon Ngapandouetnbu (Olympique Marseille), André Onana (Internazionale)
védők:
Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Collins Fai (Al-Taj FC), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Nicolas Nkoulou (Arisz Szaloniki), Tolo Nouhou (Seattle Sounders), Christopher Wooh (Rennes)
középpályások:
Martin Hongla (Verona), Pierre Kunde (Olimpiakosz), Olivier Ntcham (Swansea City), Gaël Ondoua (Hannover 96), Samuel Oum Gouet (Mechelen), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli)
támadók:
Vincent Aboubakar (Al Naszr), Christian Bassogog (Sanghaj Senhua), Eric-Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Souaibou Marou (Coton Sport FC), Bryan Mbeumo (Brentford), Nicolas Moumi Ngamaleu (Young Boys), Jerome Ngom (Colombe), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon)