Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Borzasztó csapás a franciáknak: nem játszhat a vb-n a világ egyik legjobb focistája

fbl Horizontal
France's forward Karim Benzema (L) speaks with France's forward Kylian Mbappe during a training session at the Jassim-bin-Hamad Stadium in Doha on November 17, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb sztárja, Karim Benzema a szombati edzésen megsérült, és most már biztossá vált, hogy nem léphet pályára a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid csatára október óta combsérüléssel bajlódott, a La Ligában a legutóbbi négy fordulóban nem lépett pályára.

Az idei Aranylabda-szavazás győztese a francia válogatott szombati edzésén dőlt ki a sorból, ezzel biztossá vált, hogy ki kell hagynia a foci-vb-t.

A világbajnokság kevés igazán érdekes játékosának egyike, aki miatt érdemes lett volna leülni a tévé elé, izomsérülés miatt nem léphet pályára egyetlen meccsen sem. 1978 óta először fordult elő, hogy az aktuális aranylabdás nem futballozhat a világbajnokságon.

A címvédő francia csapatban a 34 éves csatár mellett sérülés miatt olyan klasszisok nem lehetnek ott a katari vb-n, mint N'Golo Kante, Paul Pogba, Christopher Nkunku, vagy épp Presnel Kimpembe, de Raphael Varane sem teljesen egészséges.

A franciák a D csoportban kedden kezdenek az ausztrálok ellen, később találkoznak Dániával és Tunéziával.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről