Debütálókkal a főszerepben kínkeservesen nyert a német fociválogatott - videó

Oman - Germany Sports soccer International matches Test match Horizontal
16 November 2022, Oman, Maskat: Soccer, international match, ahead of the World Cup in Qatar, Oman - Germany at the Sultan Qabus Sports Center, Germany's Youssoufa Moukoko (M) fights for the ball against Ahmed Al-Khamisi (l) and Harib Al-Saadi (r). Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra készülő német és lengyel válogatott is nehezen győzött 1-0-ra utolsó felkészülési mérkőzésén, szerdán, Mexikó pedig 2-1-re kikapott a svédektől.
Vágólapra másolva!

Az Ománban vendégeskedő németeknél a keret két újonca közül Niclas Füllkrug és Youssoufa Moukoko is pályára lépett: előbbi a 80. percben győztes gólt szerzett, majd érvénytelenül is a kapuba talált; míg

a 17 éves és 361 napos Moukoko 1954 (Uwe Seeler) óta a legfiatalabb játékos, aki a Nationalelfben játszott.

Varsóban a lengyelek a 85. percben voltak eredményesek a chileiekkel szemben Krzysztof Piatek révén.

A spanyolországi Gironában rendezett Svédország-Mexikó összecsapáson a svédek szereztek vezetést az 54. percben, ám gyorsan jött az egyenlítés. A 84. percben ismét a skandinávok kerültek előnybe, és erre már nem érkezett válasz.

A vb-n a lengyelek a C csoportban játszanak, és kedden Mexikó ellen kezdenek, majd Szaúd-Arábiával és Argentínával találkoznak. Mexikó a lengyelek után az argentinok, majd a szaúd-arábiaiak ellen lép pályára. A németek az E jelű kvartettben egy hét múlva rajtolnak a japánok ellen, később pedig a spanyolok és a Costa Rica-iak várnak rájuk.

Eredmények, barátságos felkészülési mérkőzés:
Lengyelország-Chile 1-0 (0-0)
Omán-Németország 0-1 (0-0)
Svédország-Mexikó 2-1 (0-0)
korábban:
Egyesült Arab Emirátusok-Argentína 0-5 (0-4)
Tunézia-Irán 2-0 (0-0)
Szaúd-Arábia - Horvátország 0-1 (0-0)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!