Az alattomos védők mindent elkövettek, hogy sérülést okozzanak a Real Madrid sztárjának

RB Leipzig - Real Madrid Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
25 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 5 RB Leipzig - Real Madrid. Madrid's Vinicius Junior reacts after missing a chance. Photo: Hendrik Schmidt/dpa (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari világbajnokságon az egyik legnagyobb esélyesként szereplő Brazília keretében példaképéhez, Neymarhoz hasonlóan ott van Vinícius Júnior is, aki az utóbbi hetekben tartott attól, hogy erre sérülés miatt nem lesz lehetősége.
Vágólapra másolva!

A 22 éves támadó a Bajnokok Ligája döntőjében győztes gólt szerezve segítette trófeához a Real Madridot és a mostani idényben is már 10 gólnál jár minden sorozatot figyelembe véve a spanyol klub színeiben. A brazil válogatottban egyelőre egyetlen találatot szerzett, de ez a szám könnyedén megnőhet Katarban – neki is az a célja, hogy Neymart segítse a góllövésben.

„Neymar rengeteg mindenen ment keresztül fiatal játékosként és végig nagy nyomás alatt kellett játszania. Tehát

nyilatkozta Vinícius Júnior. – Ez számunkra is egy álom megvalósulása, mert

Tudja, hogy azzal, hogy segít nekünk, könnyebb lesz jól szerepelni a vb-n és jól teljesíteni a brazil emberek miatt, akik szintén azt akarják, hogy nyerjünk."

Vinícius Júniort a legtöbbször csak szabálytalanul tudták megállítani a védők Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Real Madrid csatára elárulta, hogy ő mindig is jól tudta kezelni a nyomást, de ebben rengeteget segített neki Neymar mellett Karim Benzema is, akiktől rengeteget tanult és akik miatt az ellene elkövetett szabálytalanságok után egyre érettebben viselkedik.

„Ami a pályán történik, az ott is marad, de az utóbbi hetekben

amiket nem mindig hagytam szó nélkül, ezért olykor sokat reklamáltam – mondta Vinícius Júnior. – Karim mondta nekem, hogy

Vinícius Júnior összesen 49 szabálytalanságnak volt a szenvedő alanya a spanyol bajnokságban lejátszott 14 forduló alatt, aminél többet senki ellen nem követtek el a szezonban.

A brazil csatár nemcsak a pályán, hanem azon kívül is példakép sokak számára, ugyanis a hazájában egy olyan alapítványt alapított, amely iskolákat épít a szegény területeken és kutatásokba fektetett be, amelyek új módszereket dolgoznak ki a brazil oktatási rendszer javítására.

Brazília a vasárnap kezdődő világbajnokságon először Szerbiával csap össze november 24-én, majd Svájc és Kamerun lesz az ellenfele a csoportkörben.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!