A FIFA elnöke képmutatónak nevezte a katari foci-vb-t kritizálókat

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE FIFA
Gianni Infantino ukrajnai fegyverszünetre szólított fel
Vágólapra másolva!
Egy nappal a katari világbajnokság rajtja előtt kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugati országokat Gianni Infantino, a Nemzetközi Ladarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, hogy amit mi európaiak az elmúlt háromezer évben világszerte tettünk, azért az elkövetkező háromezer évben bocsánatot kell kérnünk, mielőtt elkezdünk másoknak erkölcsi tanácsokat osztogatni" - fogalmazott szombati, al-rajjani sajtótájékoztatóján az 52 éves, olasz-svájci sportvezető. Hozzátette: szomorú a kettős mérce alkalmazása miatt.

Katar évek óta a bírálatok kereszttüzében áll az emberi jogok sárba tiprása és a külföldi munkavállalók nem megfelelő életkörülményei miatt. Az emírség kormánya ugyanakkor visszautasítja ezeket a vádakat.

"Hány nyugati befektető, amely milliárdokat kapott Katartól, hány emelte fel a szavát a külföldi munkások jogaiért? Egy sem. - mondta a FIFA elnöke. -

Gianni Infantino álszentnek tartja a katari foci-vb-t bírálókat Forrás: AFP/William West

A dohai lakóhellyel is rendelkező Infantino hozzátette: nem érti, hogy miért nem ismerik el az országban történt pozitív változásokat.

fogalmazott.

A december 18-ig tartó vb vasárnap a Katar-Ecuador nyitómérkőzéssel veszi kezdetét.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!