Nem áll meg az élet Katarban, már a negyeddöntőkre készülnek a csapatok

Események

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Brazília-Dél-Korea, Nyolcaddöntő, Stadium 974 - Ras Abu Aboud, 2022.12.05., Brazília, Dél-Korea
DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Dani Alves of Brazil with a scissor kick attempt at goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Brazil and South Korea at Stadium 974 on December 5, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by James Williamson - AMA/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ahogy a mérkőzések hiánya ellenére szerdán is számtalan hír érkezett a foci-vb-vel kapcsolatban, úgy csütörtökön sem fog unatkozni, aki az aktuális katari történésekre kíváncsi. Tartson velünk a világbajnokság 19. napján is és kövesse a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
08:36
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ronaldo állt a szerdai nap középpontjában

A svájciak elleni kispadoztatása után számos mém készült róla (is), a családjában pedig a nővére és a felesége féltestvére is a közösségi médiában okozott botrányt.

08:44
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Embertelen körülményekről írt a vb egyik szervezője

08:51
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Veszély fenyegeti a negyeddöntőket

Olyan volt a szerdai időjárás Katarban, amire senki nem számított.

09:25
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Kielemeztük a nyolcaddöntőket

A Szpíker Korner vb-podcastjában megbeszéltük, hogy Horvátország, Brazília, Marokkó és Portugália közül melyik együttes miként jutott tovább, valamint megemlékeztünk a hősi halált haló ázsiai csapatokról és a kevésbé dicséretes spanyol és svájci teljesítményről is.

09:55
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Őrült küldetésbe kezdett egy szurkoló

A 24 éves holland Ruben Slotnak az (volt) a célja Katarban, hogy mind a 64 mérkőzést megnézze, ám nem minden alakult tökéletesen számára.

10:42
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Megoldódott a Neymar-rejtély

Ki ne tudná már, hogy Brazília a negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfő esti nyolcaddöntőben 4-1-re legyőzte a dél-koreai válogatottat. Tite csapta a pénteki negyeddöntőben majd Horvátországgal találkozik. Azonban még mindig témát szolgáltat a hétfői meccs, azóta is azt találgatta a világ, vajon mit tettek a sérüléséből viszsatérő Neymar orrával. Úgy néz ki, megvan a megoldás.

Casemiro bekente Neymar orrát Forrás: AFP/Odd Andersen
10:55
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

A lelkesedés hiányzott a svájciakból

A Svájcban dolgozó magyar szakember, Kádár Zoltán szerint a lelkesedés hiánya miatt szenvedtek kiütéses vereséget Shaqiriék. 

10:57
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Sterling visszatérhet

A napokban hazautazott a katari labdarúgó-világbajnokságról Raheem Sterling, a negyeddöntőbe jutott angol válogatott szélsője, mert betörtek a családjához. Szerdán a surreyi rendőrség bejelentette, hogy betörési kísérlet gyanújával őrizetbe vettek két férfit a játékos lakóhelyének közelében. A legújabb hírek szerint pénteken vissza is térhet a Katarba a családját féltő focista.

11:25
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Perisic varázsolt az edzésen

Pénteken az első két negyeddöntővel folytatódik a kieséses szakasz a katari labdarúgó-világbajnokságon: előbb a négy éve ezüstérmes horvát és az ötszörös bajnok brazil válogatott lép pályára a legjobb négy közé jutásért. Az európai együttes gőzerővel készül az igencsak nehéznek ígérkező meccsre, ám ami számukra ennél sokkal fontosabb, az edzések alapján úgy tűnik, jó formában és nagy önbizalommal. Legalábbis erről tanúskodik Ivan Perisic fantasztikus trükkje.

12:05
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Azonnal látni kell a szupermodell fotóit

A belgák nagy meglepetésre már a csoportkörben búcsúztak a katari focivébétől, ám Thibaut Courtois nem sok időt töltött a szomorkodással. A Real Madrid sztárkapusa máris az izraeli származású szupermodellel, Mishel Gerziggel a Maldív-szigeteken pihen. Nagy hiba lenne kihagynő a szuperszexi nő erotikus fotóit kihagyni. Katt ide!

A gyönyörű modell, Mishel Gerzig és Thibaut Courtois a nő Instagram-oldalán kezdtek el ismerkedni Forrás: instagram.com/mishelgerzig
12:28
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Bajban a portugálok

Sérülés miatt hazautazott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjére készülő portugál válogatottól Nuno Mendes és Danilo Pereira.

13:04
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Nagy pofont kaptak a katari szervezők

A katari labdarúgó-világbajnokságra valamivel több mint 765 000 szurkoló látogatott el a torna első két hetében - derül ki a Reuters birtokába jutott szervezői jelentésből. Ez bőven elmarad az előzetes várakozásoktól, mivel a tornát megelőzően 1.2 millió drukker érkezésével számoltak.

13:08
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Sterling-ügy: megszólalt az angol szövetség

Az Angol Labdarúgó Szövetség közleménye szerint Raheem Sterling a szombati, franciák elleni negyeddöntőre már visszatér az angol vbkerethez. Mint ismert, a Chelsea szélsője azért utazott haza, mert szombaton betörtek az otthonába.

13:22
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Nincs nap C. Ronaldo botrány nélkül

Csütörtökön arról cikkeztek a portugál lapok, hogy Cristiano Ronaldo a szövetségi kapitánnyal, Fernando Santossal folytatott beszélgetése során azzal fenyegetőzött, elhagyja a válogatottat. A Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) máris közleményt adott ki az ügyben.

Megint Cristiano Ronaldóról szólnak a hírek Forrás: Getty Images/2022 Chris Brunskill/Fantasista/Chris Brunskill/Fantasista
13:23
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Itt van ő, akit mindenki szeret

Csütörtökön délelőtt a dohai régi piactéren jártunk. Megtaláltuk azt, akit soha senki sem bánt Katarban, sőt, akit mindenki szeret. Nézze meg a bazárban készült videónkat.

Itt van ő, akit mindenki szeret Forrás: Origo
13:33
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Megvan a Tippmix és a Tippmixpro tippje a vb befutóira

Elkészült a Tippmix és a Tippmixpro előrejelzése a lehetséges befutók kilétével kapcsolatban. Talán írhatjuk: nem meglepetés a két csapat. 

 

14:05
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

A padozó C. Ronaldo volt a sztár

Utolsóként Portugália jutott a legjobb nyolc közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután kedden este kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Svájc felett. Fernando Santos szövetségi kapitány Cristiano Ronaldo nélkül küldte pályára csapatát, sztárjátékosa helyén Goncalo Ramosszal, aki szenzációs játékkal mesterhármast ért el. A legnagyobb sztár így is a jelenleg munkanélküli, ötszörös aranylabdás klasszis volt.

A pályán lévő csapatok senkit sem érdekelnek, mindenki a kispadot és ott a csereként álló Cristiano Ronaldót fotózza Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
14:13
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Luis Enrique nagy árat fizetett a kiesésért

A szégyenteljes kiesést jelentő vereség után a spanyol labdarúgó-szövetség megköszönte Luis Enrique munkáját és elküldte a szövetségi kapitányt.

15:01
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Máris megvan Luis Enrique utódja

Hihetetlenül gyorsan dolgoznak a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetségnél (RFEF), ugyanis nem sokkal azt követően, hogy mensztették Luis Enriquét, máris jött a bejelentés, hogy megvan a spanyol válogatott új kapitánya: az U21-es spanyol válogatott edzője, Luis de la Fuente veszi át Spanyolország irányítását.

16:10
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

C. Ronaldo újabb mérföldköve

Cristiano Ronaldo pályafutása 400. hivatalos nemzetközi mérkőzését játszotta a katari világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében a svájciak ellen - írta csütörtökön a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

16:54
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Brazil szárhiányzó

17:14
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Döntött a jövöjéről a focivébén szárnyaló Fradi-kiszemelt

A magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros leigazolhatja a katari focivébén két gólt is szerző dél-koreai támadót, Cso Ku Szungot. A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa most megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását. Részletek a linkre kattintva olvashatók. 

17:41
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Hiába nem játszott, Benzema is érmes lehet

Carlo Ancelotti, a Real madridiak vezetőedzője a sérült Karim Benzemának a visszatéréséről beszélt. Az aranylabdás támadó adminisztratív szempontból még mindig a francia válogatott vb-keretének tagja, így éremszerzése esetén Benzema is jogosult lenne az éremre.

Karim Benzema a vb nyitónapja előtt sérült meg Forrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref
18:22
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Van Gaal visszaszólt Di Mariának

A péntek esti Hollandia-Argentína vb-negyeddöntő előtt Louis Van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya reagált az argentin Ángel Di Maria azon nyilatkozatára, amelyben a ballábas szélső pályafutása legrosszabb edzőjének nevezte a holland szakembert. Részletek a linkre kattintva olvashatók.

Van Gaal és Depay az Argentína elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Alberto Pizzoli
20:03
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Merész képeken mutogatja a fenekét a brazil focista volt párja

Úgy tűnik a brazil válogatott Eder Militao volt barátnője, Karoline Lima már túl van a szakításukon, ugyanis nem rég egészen merész képeket osztott meg magáról a közösségi oldalán, ahol bátran mutogatta hibátlan alakját és elképesztően kerek fenekét.

Karoline Lima is a brazilok győzelmét várja Katarban Forrás: Instagram/karolinel
20:12
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

A marcona Messi

Messi az argentin csapat edzésén a hollandok elleni meccs előtt Forrás: AFP/Juan Mabromata
20:24
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

A horvátoknak szurkoló kebelcsoda már hangol

A világbajnokság legdögösebb szurkolónője, a horvátokért szorító Ivana Knoll újabb képeket osztott meg az Instagram-oldalán, amelyekből kivehető, hogy már javában készül a brazilok elleni pénteki negyeddöntőre.

21:25
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Vajon mit olvas Mbappé?

Vajon mit olvas Kylian Mbappe? Forrás: AFP/Franck Fife

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.

21:34
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Az érzés, amikor nincs meccsnap a vb-n

21:49
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

A párizsiak a leggólerősebbek

A Paris Saint-Germain játékosai lőtték a legtöbb gólt eddig a katari világbajnokságon.

22:44
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Összejöhet a Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappé négyes?

A Sky Sports interjút készített a Paris Saint-Germain katari tulajdonosával, Nasszer al-Kelaifival, aki többek között arról is beszélt, lehetséges-e, hogy a jelenleg csapat nélküli Cristiano Ronaldo Párizsba szerződjön.

23:05
december 08, 2022
Vágólapra másolva!

Jó éjszakát

Köszönjük, hogy velünk tartottak a mai szünnapon is. Holnap két negyeddöntővel folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság. Jövünk majd exkluzív tartalmakkal, élő közvetítésekkel és sok más egyéb érdekességgel. Addig is töltsék le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit és híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!