Lionel Messi vb-döntőbe vezette az argentinokat

Események

fbl TOPSHOTS Horizontal
Messi elképesztő formában futballozik
Vágólapra másolva!
Megkezdődik az igazi hajrá a katari labdarúgó-világbajnokságon, ugyanis a vb 24., keddi játéknapján már az első elődöntőre kerül sor. Az 20 órakor kezdődő Argentína-Horvátország összecsapás egyértelműen a nap fénypontja lesz, ám addig is kövesse az élő hírfolyamunkat a torna legfrissebb híreiért és töltse le az Origo Sport applikációt, ahol élőben követheti a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
09:05
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az első elődöntő következik

Magyar idő szerint este 20 órától Argentína-Horvátország összecsapást rendeznek, amelyen eldől, hogy a dél-amerikaiak 8, vagy az európaiak 4 év után jutnak be ismét a vb fináléjába. A találkozóról készült beharangozónkat ITT olvashatják.

09:07
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Hallgassa meg az esélylatolgatásunkat!

A Szpíker Korner vb-podcastsorozatának 60. adásában megbeszéltük, hogy a játék melyik elemeiben jelenthetnek komoly akadályt a horvátok Lionel Messiéknek, és hogy mi változott a két együttes oroszországi összecsapása óta.

09:09
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

A hétfői szünnapon sem unatkoztunk

Kedvezett a FIFA az argentinoknak, fény derült a hollandok elleni vb-negyeddöntős botrány okaira és egy elképesztő fotó került ki Olivier Giroud-ról – olvasható a napi összefoglalónkban.

09:15
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Dibusz Dénes jósolt

A Ferencváros és a magyar válogatott kapusa mondta el nekünk, hogy mit vár az első elődöntőtől, és konkrét tippet is mondott a végeredményre.

10:03
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

A horvátok elképesztő rekorddal várják az argentinok elleni meccset

A horvát labdarúgó-válogatott utoljára az 1998-as világbajnokságon nyert meg meccset 90 perc alatt az egyenes kieséses szakaszban.

10:46
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ez volt az első meccs, ahol Messi és Modric egymás ellen játszott - videó

Luka Modric 2006. március 1-én mutatkozott be a horvát válogatottban egy barátságos mérkőzésen Argentína ellen, ahol szintén pályára lépett a 19 éves éves Lionel Messi. Ez volt az első összecsapása a két világklasszis labdarúgónak.

11:14
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

A vb egyik felfedezettje iránt érdeklődik a Bayern München

Manuel Neuer sérülése után állítólag a világbajnoki elődöntős horvátok 11-es ölő kapusának a megszerzésén gondolkodik a Bayern München labdarúgócsapata. A Bayern München csapatkapitánya, Neuer a múlt héten, síelés közben a lábát törte, így ebben a szezonban várhatóan már nem léphet pályára.

11:49
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Halálbüntetést kapott egy iráni focista

A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) reagált a 26 éves iráni védő, Amir Reza Naszr Azadani kivégzésének hírére.

12:24
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Életjelet adott magáról a Katarból eltűnt angol válogatott focista

Ben White a közösségi oldalán jelentkezett be majdnem két hét után.

12:26
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Hakimi nagyon szeretné legyőzni Mbappét

A marokkóiak edzője, Walid Regragui szerint a PSG-ben játszó marokkói szélső, Achraf Hakimi nagyon motivált, hogy legyőzze klubtársa, Kylian Mbappé csapatát. Nagyon eltökélt, hogy megverje őt és a csapatát - árulta el az edző.Marokkó a spanyolokat és a portugálokat is megverte, de az edző szerint nem  készülnek külön tervvel Mbappé megállítására: Nemcsak ő fontos a franciáknál. Antoine Griezmann legalább annyi gondot okozhat nekünk -mondta el Regragui.

12:58
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Megosztotta a jövőképét a távozó spanyol kapitány

„A jövőben is edzőként szeretnék dolgozni, de inkább klubcsapatnál vállalnék feladatot, ugyanis ott közvetlenebb és precízebb munkát lehet végezni, mint a válogatottban, ahol erre nem volt lehetőségem" – nyilatkozta Luis Enrique, a spanyol válogatott múlt héten távozott szövetségi kapitánya, aki a Vörösök irányítása előtt a Roma, a Celta Vigo és a Barcelona vezetőedzője is volt.

13:17
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ten Hag még nem mondott le az angol válogatott hátvédről

Erik ten Hag, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, belső védője, Harry Maguire remek világbajnokságot tudhat maga mögött, és szeretné, ha a katari formáját átmentené a klubjára is.

13:45
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az edzőlegenda nem lepődött meg Marokkó menetelésén

„A vb kezdete óta szimpatizálok Marokkóval, reméltem, hogy sikeres lesz. Ha a válogatott pályán mutatott teljesítményét nézzük, láthatjuk, hogy a szerencsének nincsen köze a sikerhez, Marokkó ugyanis nagyon egységes csapat. Walid Regraguinak alig volt ideje szövetségi kapitányként, de vannak elképzelései és tudja, hogyan kell nyerni, a tanítványai pedig úgy teljesítenek, mintha egy klubcsapatban, és nem egy válogatottban játszanának" – mondta Claudio Ranieri, a Valencia és a Leicester City korábbi olasz sikeredzője, aki emellett megfordult többek között a Juventus, az Inter és a Chelsea kispadján is.

14:19
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Rivaldo ellentmondott Ronaldónak

A világbajnok focilegenda elárulta, kit látna szívesen a brazil válogatott kispadján.

14:30
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb találgatások, ki lesz Southgate utódja

El tudnám képzelni Mauricio Pochettinót Anglia kapitányaként. Amikor a Tottenhamnél volt, nagyszerű munkát végzett, még mindig nem értem, miért menesztették mondta Sven-Göran Eriksson, aki korábban 5,5 évig volt az angol válogatott szövetségi kapitánya. – Sok edző van, akivel Anglia nem tud majd számolni, ha Gareth Southgate távozik. A legtöbb nagy menedzser a klubjával van elfoglalva, ha megnézzük Pep Guardiolát, az angol válogatottért biztosan nem hagyja el a Manchester Cityt, de miért is tenné? Mauricio Pochettino és Thomas Tuchel két nagyon jó név, de remélem, hogy Anglia még két évig megtartja Southgate-et."

14:48
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Teljes a káosz a Marokkó-Franciaország elődöntő előtt - videó

Elképesztő állapotok uralkodnak az Al Bayt Stadion előtt, ahol több ezer marokkói szurkoló szeretne jegyet váltani a holnapi elődöntőre. A szemtanúk állítása szerint több ember hőgutát kapott a sorban, és orvosi segítségre szorultak.

14:53
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Tökönrúgással jósolt a horvát modell - videó

Ivana Knöll egyedi módon jövendölte meg, melyik válogatott jut tovább az esti elődöntőből.

Ivana Knoll Argentína ellen sem hiányozhat majd a lelátóról Forrás: MTI/AP/Darko Bandic
15:21
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ezt várja a francia kapitány az elődöntőtől

Didier Deschamps, a címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Marokkó elleni szerdai világbajnoki elődöntőben az lesz a legfontosabb, hogy miként tudnak majd alkalmazkodni a torna legjobb védekezéséhez. Az elődöntős rivális ugyanis Katarban öt meccs alatt egy kapott találatnál jár, és az is öngól volt.
„A győzelemnek nincs egyetlen és biztos módja. Nálam mindig elsőbbséget élvez, hogy alkalmazkodjak azokhoz a helyzetekhez, amelyekkel szembetalálom magam, és ennek ismeretében a játékosaimból a lehető legjobbat hozzam ki, miként csapatom egészéből is – mondta Deschamps. – Lengyelországnak sem volt túl sok helyzete a tornán, amikor viszont mi találkoztunk velük, mégis több lehetőség adódott előttük a gólszerzésre. Marokkó szintén jól tud kontrázni, mindenre fel kell készülnünk."

Deschamps utalt arra is, hogy a francia válogatott nem elsősorban a labdabirtoklásra építve érte el sikereit, bár mindig megvan bennük a szándék, hogy náluk legyen a labda és veszélyt teremtsenek.
Továbbá kiemelte, hogy külön készülnek a várhatóan ezúttal is szép számú, hangos, lelkes, olykor heves marokkói drukkerekre, ami persze önmagában az ellenfélnek még nem jelent gólt, viszont szerves része a körítésnek. A francia tréner elismerte, hogy együttese az elődöntőig vezető úton "nem csinált mindent tökéletesen", azt viszont kiemelte, hogy csapata védekezése "szilárd" volt, és a döntő pillanatokban gólszerzési képességét is bizonyította.

15:54
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

A vb-kudarc után újabb hírek Neymar körül

A PSG korrupcióval és csalással vádolt brazil játékosának ügyében döntött a bíróság.

15:55
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ronaldo a válogatottbeli jövőjéről beszélt

A váratlan kudarcot követően felröppentek a hírek, hogy a jelenleg klub nélküli futballista nem lép pályára többet hazája válogatottjában, amelyet pályafutása során világrekordot jelentő 196 alkalommal képviselt.

16:15
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Egy angol üzletember rengeteget bukott az optimizmusa miatt

Karl Baxter duplán lehet csalódott, amiért Anglia nem lesz világbajnok Katarban. 

16:48
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Megbukott a statisztika

Walid Regragui, a katari labdarúgó-világbajnokságon elődöntős marokkói válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, nem elégszenek meg azzal, hogy a vb-k történetében első afrikai csapatként bejutottak a négy közé, az esélylatolgatós statisztikákat pedig ki lehet dobni szerinte.

A marokkói válogatott szerdán, a torna második elődöntőjében a címvédő Franciaországgal találkozik, a szakember kedden kifejtette: a vb aranyérmesére a torna előtt készített statisztikákat el lehet felejteni, mert azok "megbuktak".
Akkor 0,01 százalék esélyt kaptunk a végső győzelemre, azt hiszem, hogy most már többet adnak. A kukába ezekkel a statisztikákkal!" - viccelődött Regragui, aki Franciaországban született és játékoskarrierje javát is ott töltötte.

A 47 éves szakember augusztus végén vette át a marokkói válogatott irányítását, amellyel még veretlen, öt győzelem és három döntetlen a mérlege. Utóbbiak egyike a spanyolokkal szemben végül tizenegyespárbajban megnyert vb-nyolcaddöntő. Regragui szerint a csapata eltökélt és nincsen megelégedve az elődöntős szerepléssel, így mindent megtesz szerda este, hogy búcsúztassa a címvédőt.
Még éhesek vagyunk a sikerre, fáradtak viszont nem. Nem tudom, hogy ez elég lesz-e, de az afrikai kontinenst, valamint az arab világot egyaránt a világ tetejére akarjuk tenni. Tisztában vagyok azzal, hogy nem mi vagyunk a favoritok, viszont megvan a magabiztosságunk" – mondta.

16:58
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Messinek sem jó ómen Horvátország

Azok közül a vb-mérkőzések közül, amelyeken Lionel Messi legalább 70 percet játszott, a Horvátország elleni 2018-as, 3-0-ra elveszített találkozón volt a legkevesebb labdaérintése (49) és a legkevesebb lövése (1).

Horvátország a negyedik európai válogatott lehet, amely sorozatban legalább két vb-döntőbe jut. Eddig ez Olaszországnak (1934, 1938), Hollandiának (1974, 1978) és az NSZK-nak (1982, 1986, 1990) sikerült.

17:41
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Óriási show-t csinált a buszon a dögös riporternő

Az unalmas buszút így rögtön elviselhetőbb lett Katarban. Részletek ITT.

18:11
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Mutatjuk, mi az, ami alapján tuti Marokkó nyeri a vb-t

Ha ez a számsor bejön, akkor az afrikai csapat örülhet majd a végén. Mutatjuk, miért.

18:45
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Megint Maradonához hasonlítják Messit

A korábbi argentin válogatott Pablo Zabaleta szerint Diego Maradonát látja Lionel Messiben, és szerinte Argentína világbajnok lesz. "A dühös Messit imádjuk nézni. Emiatt Maradonára emlékeztet, ami a vb-győzelem szempontjából nem rossz jel" - mondta a Manchester City korábbi védője.

19:06
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Itt egy statisztika, ami az argentinok mellett szól

Az argentin válogatott korábban még soha nem veszített el vb-elődöntőt. Ma este kiderül, hogy sikerül-e folytatnia ezt a sorozatot.

19:22
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az argentinok már hangolnak

Az argentin szurkolók már a Loszaíl Stadionban hangolnak Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek
20:07
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Messi-mez az égen

Messi szülővárosa, Rosario felett egy óriási Messi-mez tűnt fel az égen.

20:18
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Argentína-Horvátország - kezdők:

 

Argentína: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, E. Fernandez, Paredes, Mac Allister - Alvarez, Messi.

 

Horvátország: Livakovic - Juranovic, Gvardiol, Lovren, Sosa - Brozovic, Modric, Kovacic - Pasalic, Kramaric, Perisic.

20:34
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Messi feleségével szelfizenk

A szurkolók Antonela Roccuzzóval, Lionel Messi feleségével szelfizenk Forrás: AFP/Juan Mabromata
20:41
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Kigyúrta magát a Mikulás

A kigyúrt Mikulás minden bizonnyal a horvátoknak szurkol Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ercin Erturk
20:45
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ivana Knöll is megérkezett

A horvátokért szorító Ivana Knöll a vb egyik legszebb látványossága Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/William Volcov
20:57
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Kezdődik az élő közvetítésünk

Az Argentína-Horvátország vb-elődöntőt a linkre kattintva követhetik élőben, szöveges formában.

Lionel Messi másodszor vezetheti vb-döntőbe az argentin csapatot Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Addig is töltsék le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudják élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit. És kövessék velünk a vb híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

21:18
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Messi utolérte Matthäust

Lionel Messi utolérte a labdarúgó-világbajnokságok történetében eddig egyedüliként éllovas német Lothar Matthäust azzal, hogy a katari torna keddi elődöntőjében pályára lépve immár a 25. vb-mérkőzésén szerepelt.

A legtöbb vb-meccsen szerepelt játékosok:
1. Lothar Matthäus (német, 1982-1998) és
Lionel Messi (argentin, 2006-2022) 25-25 mérkőzés
3. Miroslav Klose (német, 2002-2014) 24
4. Paolo Maldini (olasz, 1990-2002) 23
5. Cristiano Ronaldo (portugál, 2006-2022) 22

22:01
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Messi megelőzte Batistutát

Lionel Messi a horvátok ellen már a 11. vb-gólját lőtte, így megelőzte az argentinok eddigi legeredményesebb gólszerzőjét, Gabriel Batistutát.

22:04
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Bajban a horvátok

Az első félidőben az argentinok 2-0-ra vezetnek a horvátok elleni elődöntőben.

Az első gólt Lionel Messi lőtte tizenegyesből, a másodikat pedig Julian Alvarez egy elképesztő védelmi hiba után.

Az első félidőben két gólt rúgtak az argentinok a horvátoknak Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Richard Heathcote
22:57
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Argentína jutott elsőként döntőbe

Az argentin válogatott Lionel Messi vezérletével 3-0-ra nyert Horvátország ellen, és bejutott a döntőbe.

23:47
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

A Szpíker Korner podcasttal búcsúzunk

A katari labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjében az argentin válogatott 3-0-ra legyőzte a horvát csapatot, ezzel a dél-amerikai együttes jutott be elsőként a vasárnapi fináléba. A Szpíker Korner vb-podcastsorozatának 61. adásában Lionel Messi zseniális játéka mellett arról is beszéltünk, hogy Julián Álvarez játszatása valóságos telitalálat volt az argentin szövetségi kapitánytól, ugyanis a fiatal támadó tökéletesen kiegészíti a hétszeres aranylabdás Messit, aki 35 évesen juthat fel pályafutása csúcsára. Az adás a linkre kattintva hallgatható meg. 

23:49
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Jó éjszakát

Köszönjük, hogy velünk tartottak. Szerdán is jövünk a percről percre közvetítésünkkel és exkluzív tartalmakkal. 

 

Addig is töltsék le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudják élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit. És kövessék velünk a vb híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!