Foci-Eb, 11. nap: A hollandok és a belgák mögött hatalmas a csata a továbbjutásért

Események

Dánia - Belgium, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Parken Stadion, Koppenhága, 2021.06.17.
Denmark's goalkeeper Kasper Schmeichel (Front) hugs Belgium's midfielder Kevin De Bruyne at the end of the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Belgium at the Parken Stadium in Copenhagen on June 17, 2021. (Photo by WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság egyik társházigazdája, a dán együttes pont nélkül várja az Oroszország elleni, hétfői zárómérkőzését a B csoportban, ennek ellenére továbbjutási helyzete nem reménytelen. A C csoport hétfői zárófordulójában Ukrajna és Ausztria Bukarestben találkozik, és mind a két csapatnak lehetnek még továbbjutási reményei.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
10:03
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

A hétfői program

A labdarúgó Európa-bajnokság hétfői programja:

 

 

C csoport, 3. forduló:
Észak-Macedónia - Hollandia, Amszterdam 18.00, v.: István Kovács (romániai)
Ukrajna-Ausztria, Bukarest 18.00, v.: Cüneyt Cakir (török)
Az állás: 1. (már nyolcaddöntős) Hollandia 6 pont, 2. Ukrajna 3 (4-4), 3. Ausztria 3 (3-3), 4. Észak-Macedónia 0

 

 

B csoport, 3. forduló:
Oroszország-Dánia, Koppenhága 21.00, v.: Clément Turpin (francia)
Finnország-Belgium, Szentpétervár 21.00, v.: Felix Brych (német)
A csoport állása: 1. (már nyolcaddöntős) Belgium 6 pont, 2. Oroszország 3, 3. Finnország 3, 4. Dánia 0


Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

10:05
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

C. Ronaldo álompasszán ámul az egész világ

Az ötszörös aranylabdás klasszis a német Antonio Rüdiger szorításában adott olyan passzt, amelyet még az ellenfél játékosai is csak tátott szájjal figyeltek. A portugál sztár úgy passzolta tovább gyönyörű mozdulattal a labdát, hogy közben oda sem nézett:

10:07
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Covid a mezen

11:06
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Harry Kane a csehek ellen is kezd majd

Harry Kane a csehek elleni mérkőzésen is ott lesz az angol válogatott kezdőjében:

11:22
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Eddigi eredmények és a program

A labdarúgó Európa-bajnokság programja Forrás: MTI
11:23
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Barcelona = Hollandia

Johan Cruijff óta a Barcelona és a holland futball szétválaszthatatlanul összekapcsolódott. A legújabb igazolás Memphis Depay lesz.

11:48
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Külföldi sportnapilap címoldalára került Szalai Attila

Fő anyagként hozta le a török Fanatik című sportnapilap a magyar labdarúgó-válogatott franciák ellen elért bravúros döntetlenjét.

12:24
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

A németek sztárfocistája eljegyezte a barátnőjét

A magyar válogatottal egy Eb-csoportban szereplő német nemzeti tizenegy játékosa, Robin Gosens nagyon sokat köszönhet a barátnőjének Rabeának, akivel több mint nyolc éve alkot egy párt. Az Atalanta légiósa a Bildnek elárulta, hogy már jegyben járnak.

12:37
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Nem túl jó hír: Karaszjov vezeti a meccsünket

Az Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában az orosz Szergej Karaszjov vezeti szerdán a Németország-Magyarország összecsapást – adta hírül az UEFA.

13:00
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Így nézhet ki a nyolcaddöntő ágrajza

A Gracenote szerint ezekre a párosításokra van most a legnagyobb esély.

13:15
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Elképesztő csellel bolondította meg a védőjét a svájci focista az Eb-n

Az UEFA választása szerint a svájci csapat középpályásának, Remo Freulernek a Törökország ellen bemutatott gyönyörű csele lett a vasárnapi játéknap legszebb megmozdulása.

13:20
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Lothar Matthaus szerint Kai Havertznek több gólt kéne szereznie az Eb-n

A németek egykori kiváló játékosa, Lothar Matthaus szerint a német csapat sztárja, Kai Havertz javíthatna a játékán, mivel Matthaus szerint nem szerez elég gólt a Chelsea játékosa a válogatottban.

13:45
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Koronavírusos futballista az Eb-n

Billy Gilmour, a skót válogatott BL-győztes középpályása pozitív koronavírustesztet adott, így nem játszhat Horvátország ellen kedden.

13:52
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

A világbajnoki ezüstérmes francia védő szerint a magyarok óriási szívvel játszottak a franciák ellen

A vb-ezüstérmes francia védő, William Gallas szerint a magyar válogatott megmutatta, hogy hatalmas szívvel játszva eltüntetni a tudásbeli különbséget. A 43 éves William Gallas egy interjúban elmondta, hogy nagyon meglepte az, amit a magyar-francia meccsen látott.

14:23
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

A franciák örülnek, hogy nem győzték le magyar válogatottat az Eb-n

Didier Deschamps, a világbajnok franciák szövetségi kapitánya jobban örül a győzelemnél a döntetlennek, miután csapata szombaton 1-1-et játszott a magyarok ellen a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

A szakvezető a német RTL csatornának adta elő meglepő okfejtését hétfőn arról, hogy pozitívan értékeli, hogy együttese nem nyert Budapesten.

 

"Mindig jobb határozott céllal nekivágni egy meccsnek" - utalt a portugálok elleni, szerdai mérkőzésükre. "Ha megvertük volna a magyarokat, akkor hat ponttal már továbbjutónak számítottunk volna, én pedig rotáltam volna a keretet, ahogy ilyenkor szoktam. Emiatt kevesebb automatizmus lenne a játékunkban, és esetleg kikapnánk a portugáloktól. Németország pedig legyőzné a magyarokat, és mi végül hat ponttal akár a harmadikok is lehetnénk."

14:37
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

A franciák támadója, Dembélé sérülés miatt már nem játszik az Eb-n

A francia válogatott támadója, Ousmane Dembélé elhagyta a francia csapatot, mivel a Magyarország elleni döntetlennel zárult meccsen szerzett térdsérülése súlyosabbnak bizonyult a vártnál.

15:15
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Több német focista játéka is kérdéses a magyarok elleni Eb-meccsen

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) tájékoztatása szerint Mats Hummels, Thomas Müller, Ilkay Gündogan és Lukas Klostermann sem vett részt a válogatott hétfő délelőtti edzésén.

15:39
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Maszkviselési ultimátum a müncheni szurkolóknak

Ultimátumot intézett a maszkviselés miatt a müncheni Németország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés szurkolóihoz a bajor egészségügyi miniszter.

15:50
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Forgatókönyvek a ma záruló csoportokra

B csoport

Christian Eriksen drámája alapvetően határozta és változtatta meg azt, amit erről a csoportról előzetesen gondoltunk. A dán válogatottra az Eb egyik lehetséges meglepetéscsapataként tekintettünk, majd jött a Finnország ellen az első félidő hajrájában történt eset. A sokk hatására az együttes kikapott északi riválisától, majd a Kevin De Bruyne vezette belgáktól is, így győzelmi kényszerben lép pályára a finneket legyőző Oroszország ellen.

Ha a dánok sikerrel járnak, és Belgium is érvényesíti a papírformát a finnekkel szemben, akkor három hárompontos együttes lehetne.

Az utolsó kör párosítása: Oroszország-Dánia és Finnország-Belgium

C csoport

Hollandia az északmacedónok ellen maradhat százszázalékos és bizonyíthatja be, hogy - saját magukat leszámítva - tényleg ez az idei Eb leggyengébb csoportja. Az Eb-újonc pontszerzése élményszámba menne, és nem is lehet elvárás a már biztos kieső együttessel szemben.

Ugyanakkor a másik mérkőzésen az első két találkozóján rendkívül attraktív futballt bemutató Ukrajna a záró kört szintén három ponttal váró Ausztria ellen írhatja tovább történetét a kontinenstornán.

Az utolsó kör párosítása: Ukrajna-Ausztria és Észak-Macedónia - Hollandia

15:59
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Így cicáztak az osztrák válogatott játékosok az edzésen

A labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának hétfői zárófordulójában Ukrajna és Ausztria Bukarestben találkozik, és mind a két csapatnak lehetnek még továbbjutási reményei. Az osztrák csapat tagjai ennek tükrében jókedvűen cicáztak is egyet az edzésen.

16:00
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Gólvágók és legendák

16:47
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Kerékpárral érkeztek meg a holland sztárfocisták az edzésre

17:23
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Segít-e a németeknek a lábtenisz?

Szerdán este 9-től kiderül, minden esetre így (is) készülnek a mieink ellen:

18:02
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Henry edzés közben oktatta a belgákat

Thierry Henry, a belga labdarúgó-válogatott edzői stábjának tagja mesterkurzust tartott Lukakuéknak, hogyan kell egy szabadrúgást tökéletesen kivitelezni.

18:13
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Udvarias német játékosok

Míg a német lapok leginkább a müncheni stadion kivilágításával vannak elfoglalva, addig Leon Goretzka és Marcel Halstenberg is sportszerűen nyilatkozott a mieink elleni szerdai mérkőzésről.

18:20
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Rossz hír a Thoma Müller-rajongóknak

Jó hír a magyar válogatott szurkolóinak: a német csapat motorja, Thomas Müller egy térdsérülés miatt kihagyja a mieink elleni szerdai (München, 21 óra) mérkőzést.

Nekünk nem nagyon fog hiányozni Thomas Müller Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Frank Hoermann/Sven Simon
18:30
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Milanból az Interbe igazol a török középpályás

A török válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő Hakan Calhanoglu bejelentette, hogy klubot vált. Várost azonban nem, marad Milánóban, csak éppen az AC Milanból az Interbe igazol. A 27 éves középpályás 2017 óta volt a piros feketék játékosa. A kék-feketékhez 2024-ig írt alá évi nettó 5 millió eruós fizetésért.

Hakan Calhanoglu júliustól már az Inter mezében feszíthet Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich
18:42
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Bukarestben nem lesz Gijón

A 18 órakor kezdődő Ukrajna–Ausztria mérkőzésen egy döntetlennel vélhetően a C csoport mindkét érintettje továbbjutna. Azaz megvan az esély egy 90 percen át tartó békés labdatologatásra. Az osztrák futballszövetség elnöke, Leon Windtner ugyanakkor ígéri, nem fogják felidézni az 1982-es világbajnokság rossz emlékű Ausztria–NSZK csoportmeccsét, ahol a két német ajkú csapat egy, a futball ellen elkövetett merénylettel, és előbbi 1-0-s győzelmével egyaránt továbbjutott, míg a látványos focit játszó, közönségkedvenc Algéria kiesett.

Az osztrák Bruno Pezzey (balra) és a német Paul Breitner gratulál egymásnak a jól végzett munka után Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Werek
19:35
június 21, 2021
Vágólapra másolva!

Pogba lehet a Premier League legjobban kereső játékosa

A Manchester United egészen elképesztő, heti 400 ezer fontos fizetéssel marasztalná a világbajnok labdarúgót, akinek a következő szezon végén jár le a szerződése az angol klubnál.

Paul Pogba lehet a Premier League legjobban kereső játékosa Forrás: AFP/Michael Regan