Foci-Eb, nyolcaddöntők, 2. nap: A Hollandia-Csehország mérkőzéssel búcsúzik az Európa-bajnokságtól a Puskás Aréna

fbl Horizontal
A picture shows the interior of Puskas Arena in Budapest on June 18, 2021 a venue of the UEFA EURO 2020 football championship. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap folytatódnak a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntői. A három csoportmérkőzésnek is otthont adó Puskás Aréna a Hollandia-Csehország mérkőzéssel búcsúzik a tornától, míg Sevillában a remek formában lévő Belgium a Cristiano Ronaldo fémjelezte címvédő Portugáliával csap össze.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
09:58
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Hollandia-Csehország a Puskás Arénában

A vasárnapi program:

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntők:

Hollandia - Csehország, Budapest, 18:00, v.: Szergej Karaszjov (orosz)

Belgium - Portugália, Sevilla, 21:00, v.: Felix Brych (német)

10:23
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A hollandok edzője nagyon örül annak, hogy telt ház előtt játszhatnak

Frank de Boer: "Fantasztikus, amikor ennyi ember tölti meg a stadiont, akik akár fütyülnek, akár éljeneznek. Ezért is, a telt házak miatt is játszunk, és nagyon örülünk, hogy ez megvalósulhat".

Frank de Boer szerint fantasztikus lesz a hangulat a Puskás Arénában Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard
10:57
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A holland-cseh meccs miatt megnehezül a közlekedés Budapesten

Járatsűrítéssel készül a ma esti Hollandia-Csehország Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzésre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság arra kéri a drukkereket, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát.

A Puskás Aréna ad otthont a Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőnek Forrás: AFP/Franck Fife
11:34
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Édesapja nyomdokaiba lépett Federico Chiesa

Az osztrákok ellen gólt szerző olasz focista édesapja, Enrico is lőtt már korábban gólt Európa-bajnokságon. Az idősebb Chiesa a csehek ellen talált a kapuba az 1996-os Eb-n.

11:59
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Koronavírusos a horvátok egyik legjobbja

A horvát szövetség tájékoztatása szerint az olasz bajnok Inter futballistáját elkülönítették társaitól, és tíznapos karantén vár rá. Perisic biztosan kihagyja a spanyolok elleni nyolcaddöntőt, és ha Horvátország továbbjut, akkor a negyeddöntőt és minden bizonnyal az elődöntőt is.

Az Eb-n eddig 2 gólos Ivan Perisic minden bizonnyal csak akkor játszhat újra, ha Horvátország a döntőbe jut Forrás: AFP/Damir Sencar
12:29
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Ma ünnepli 44. születésnapját a legendás spanyol csatár

Raúl a Real Madrid és a spanyol válogatott történetének ikonikus alakja. A nemzeti csapatban 102 mérkőzésen 44 gólt szerzett.

13:36
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Depay a cseheket dicsérte

"Tudjuk, hogy a cseheké nagyon intenzív csapat, és egy ilyen rivális ellen soha nem könnyű játszani. Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy csak százszázalékos teljesítménnyel tudunk nyerni" - mondta a hollandok csatára, aki már 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt is adott az Eb-n.

Memphis Depay jó játékára a csehek ellen is szüksége lesz Hollandiának Forrás: AFP/Koen Van Weel
14:01
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb információk a karszalagok átvételéről

14:40
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A 2004-es Eb-n 5 gólt hozott a holland-cseh összecsapás

A portugáliai Európa-bajnokságon egy csoportba került a két válogatott. A meccsen olyan futballisták léptek pályára, mint Arjen Robben vagy az aranylabdás Pavel Nedved. Azt a kiváló mérkőzést Csehország nyerte meg 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re.

15:26
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Courtois szerint Hazard csúcsformában lesz

"Azt gondolom, hogy Eden Hazard közel van a legjobb formájához. Mentálisan nagyon erős" - mondta csapattársáról a belga válogatott kapusa.

Az Eb nyolcaddöntőjében Belgium 21 órától Portugália ellen lép pályára Sevillában.

15:51
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Nagyobb elismerésre vágyik Lukaku

"Amikor az emberek Lewandowski, Benzema, Suárez vagy Kane nevét említik, a világklasszis jelzőt használják, míg rólam általában csak azt mondják, hogy "jó formában van". Én is az ő csoportjukba tartozom" - mondta a belgák csatára, aki 96 meccsen 63 gólt lőtt eddig a válogatottban.

16:27
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Fergeteges hangulatban a holland drukkerek

Budapesten nagyszerű hangulatban várják a csehek elleni nyolcaddöntőt a holland szurkolók.

16:51
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A csehek is jókedvűen várják a hollandok elleni meccset

17:18
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A statisztika Ronaldóék mellett szól

A portugálok az utóbbi 5 meccsükön háromszor győztek és kétszer játszottak döntetlent a belgák ellen. Vajon mit hoz az esti mérkőzés?

18:00
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A holland és a cseh drukkerek már a Puskás Arénánál

18:39
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Marco Rossi megható szavakkal emlékezett meg a különleges évfordulóról

„32 év házasság. 34 év együtt. Semminek nem volna értelme Nélküled. Életem szerelme, boldog évfordulót!" – írta a fotó mellé Marco Rossi.

18:39
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A hollandok is tudnak vonulni!

Elárasztotta a narancssárga tenger a budapesti Dózsa György utat, ahol a holland drukkerek összeálltak, hogy együtt induljanak a Puskás Arénába a Csehország ellen 18 órakor kezdődő mérkőzésre.

19:04
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

A dánok kapitánya úgy érzi, mintha álmodna

A szombati negyeddöntőben Wales ellen aratott 4-0-s kiütéses győzelem után Kasper Hjulmand szövetségi kapitány valósággal a föld fölött jár, ha a csapatáról kérdezik.

"Alig hiszem el, hogy ez igaz. Nagyon hálás vagyok minden dán szurkolónak, aki elutazott értünk Amszterdamba, hogy szurkoljon nekünk. Tiszta őrület. Le a kalappal a srácok előtt is, akik nagyszerűen küzdöttek. Amikor Christian (Eriksen) összeesett, minden megváltozott, legalábbis számomra biztosan. Hirtelen egy egészen más szituációban találtuk magunkat. Szeretetre és támogatásra volt szükségünk, amitől aztán szárnyakat kaptunk. Ezek a fiúk igazi harcosok" – zárta a kapitány.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány öleli meg a Wales ellen két gólt szerző Kasper Dolberget Forrás: Getty Images/Peter Dejong
19:26
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Nem tűnnek idegesnek az angolok a nagy meccs előtt

Akár aggódhatnának is a németek elleni keddi nyolcaddöntőt megelőzően, de Harry Kane-ék láthatóan remek hangulatban készülnek az európai foci egyik legnagyobb rangadójára.

19:37
június 27, 2021
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmüket!

Mára véget ér élő hírfolyamunk, hiszen 18 órakor kezdődik az utolsó Eb-meccs a Puskás Arénában, a Hollandia–Csehország mérkőzés, amit élő szöveges formában közvetítünk. Tartsanak velünk ott is, és várjuk vissza önöket holnap reggel! Jó szurkolást!