Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Negyedik alkalommal ülhet fel a világ trónjára Faker és a T1

E-sport döntő
Vágólapra másolva!
A szupercsapatok elhullottak a döntő felé vezető úton, így megnyílt a lehetőség az alacsonyabban rangsoroltaknak arra, hogy beírják magukat a történelemkönyvbe.

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan egy major régió negyedik kiemeltje, valamint a T1 vívja meg a League of Legends-világbajnokság fináléját. Tavaly a DRX-nek sikerült beleköpnie Fakerék levesébe, ugyanis kék oldalról indulva, 3-2-re behúzták az év legfontosabb esportmeccsét.

Már nem sokat kell várni a világbajnok avatásra Forrás: Origo

Idén ismét nem kedvezett a sors a háromszoros világbajnoknak, ugyanis a Weibo Gaming indulhat majd arról a térfélről, amely a statisztikák alapján nagyjából 80%-ban kedvez annak az ötösnek, amelyik ezen kezdi meg az összecsapást. Ezekkel az előjelekkel és ómenekkel nem szabad foglalkozni a koreaiaknak, ha olyan teljesítményt nyújtanak, mint az LNG és a JDG ellen, akkor nem okozhat nekik gondot ismét felérni a csúcsra.

A WBG-nek bízni lehet abban, hogy remekül ki tudják használni az ellenfelek legapróbb hibáit is. A felső ösvényen TheShy megmutatta a BLG elleni szériában, hogy a semmiből tud előrántani olyan hősöket, amelyekre tényleg senki sem számít. Quinn és Graves már megkeserítette az ellenfelek dolgát, azonban nem tudni, hogy mi lapul még a legendás szólós tarsolyában. A Riot Games hivatalos tippjátékában nagyjából 92% körül bíznak abban a voksolók, hogy a T1 lesz 2023 LoL világbajnoka. A számok azonban nem jelentenek önmagukban semmit, ugyanis az elmúlt hetek mutatták, hogy a papírforma bármikor borulhat.

Mindent egy helyen az Eb-ről