Vágólapra másolva!
A finálé előtt minden szakértő külön felhívta a figyelmet arra, hogy a térkép felső részén dől majd el a világbajnoki cím sorsa.

A T1 történelmi sikeréből a játékosok mellett a teljes edzői stáb is alaposan kivette a részét. A Weibo Gaming elleni hőskiválasztási és -tiltási fázisok a lehető legjobban sikerültek, a kínaiaknak esélyük sem volt beleszólni abba, hogyan alakulnak majd az erőviszonyok az Idézők szurdokában. Egy jó draft önmagában csak félsikernek számít, ugyanis kell az is hozzá, hogy a lehető legjobban megjátsszák a párosításokat az egyes ösvényeken. Ezen a területen alkotott maradandót Choi "Zeus" Woo-je, a T1 19 éves profija.

A 3-0-val lezárult szériában Zeus KDA-ja 16-4-17 volt, miközben ösvényes ellenfele, TheShy 1-14-5-tel zárt. Elképesztően nagy különbség alakult ki a szólózók között, ami azért meglepő, mert a döntőig többnyire a korábbi világbajnok volt az, akire mindig támaszkodhatott a csapata. A WBG fejben teljesen összezuhant az év legfontosabb összecsapására, amit Zeus könyörtelenül kihasznált. Játszott Yonét, Gwent és Aatroxot, vagyis nem feltétlen ragaszkodott minden esetben az abszolút metához közeli pickekhez. Ez a flexibilitás, ami jellemzi az egész T1-t, rányomta a bélyegét mindegyik meccsre. Kreatívan, precízen és könyörtelenül forgatták a kezeik között a koreaiak a karaktereket, de közülük is kiemelkedett a Worldsök történetének harmadik olyan játékosa (MaRin és Kingen után), aki toposként szerezte meg az MVP-trófeát.