Vágólapra másolva!
Október 10-én elkezdődnek a küzdelmek Dél-Koreában, ahol a világ legjobb League of Legends csapatai és játékosai harcolnak öt héten keresztül az örök dicsőségért.

A Riot Games célja, hogy a lehető legtöbb ember döntsön úgy a szabadidejében, neki igenis szüksége van a LoL-os esporttartalmakra.

A Worlds minden esztendőben tízmilliókat ültet a képernyők elé,

a hatalmas rajongótábor zabálja azokat a mérkőzéseket, amelyeken kompetitív körülmények között láthatja a világsztárokat. Egyelőre nincs jel arra, hogy ez 2023-ban megváltozna, ugyanis egyre nagyobb és nagyobb a hype a hamarosan elrajtoló torna kapcsán. A rajongóknak már most érdemes elmerülni a megújult formátumban, mivel a következő hetekben összesen 20 meccsnapon keresztül lehet majd követni a szöuli eseményeket.

A legfontosabb változás pont nem a legizgalmasabb összecsapásokhoz kapcsolódik, hanem a Play-In szakaszához, valamint a csoportkörhöz. Először az alacsonyabb seeddel rendelkező együtteseknek át kell verekedniük magukat azon a részen, ahonnan végül csak a két legjobb váltja meg jegyét a "nagyok" közé.

A Bo3-as és Bo5-ös szériák után következik a svájci rendszerű alapszakasz, ahol a Play-In legerősebb csapatai, valamint a kiemelt gárdák vesznek részt. Ezt követi az utolsó nagy hajrá, a rájátszás.

A top 8 először a negyeddöntőkben csap össze, majd egyenes út vezet a döntőig. Nincs vigaszág, nincsen második esély, aki a kieséses szakaszban egy szériában is alulmarad, annak befejeződik a világbajnokság. Mivel a svájci részben Bo1-ekre vált a mezőny, ezért szinte lehetetlen megtippelni, hogy mely régió klubjai tudnak a legjobban adaptálódni a megváltozott körülményekhez. Egy dolgoz azonban le lehet már most szögezni: az előző évek tapasztalatai alapján kisebb csodával érne fel, ha nem koreai vagy kínai ötös emelhetné fel a trófeát a legfontosabb nemzetközi LoL-versenyen.