Vágólapra másolva!
A PSG Talon 2-3-ra elvérzett a Team BDS ellen a 2023-as League of Legends-világbajnokságon, a vereség után szinte azonnal bejelentette Maple, hogy befejezi esportolói pályafutását.

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Worlds 23-as Play-In szakaszának utolsó szériáját, a PSG Talon és a Team BDS ütközetét. A hivatalos statisztikák alapján több mint 1,3 millióan (Kína nélkül) ültek egy időpillanatban a képernyők előtt, hogy lássák a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen, melyik csapat jut tovább a svájci körbe. Végül az európaiak ünnepelhettek, ugyanis 0-2-ről megfordította a párharcot a BDS, így velük találkozhatnak a rajongók a holnap induló főtáblán. Ameddig az egyik oldal örömujjongásban tört ki,

a másikon könnyeket ejtettek a szimpatizánsok, ugyanis nemcsak elvesztette ötösük az év talán legfontosabb mérkőzését, hanem a legnagyobb sztár is visszavonult.

Huang Yi-Tang 26 évesen döntött úgy, hogy itt az ideje felhagyni a profi LoL-lal, legalábbis játékosként.

Közel egy évtizedes karrierje során hét (!) alkalommal jutott ki a világbajnokságra, valamint négyszer harcolhatott a Mid-Season Invitationalön.

Utóbbi tornákon minden alkalommal legalább az elődöntőig menetelt aktuális klubjával, így elég szép "éremgyűjteményt" halmozott fel nemcsak regionális (PCS), hanem nemzetközi szinten is. Maple 751 profi mérkőzést vívott meg karrierje során, ebből 486-szor ő dönthette le az ellenfél Nexusát. A 64,7%-os győzelmi arány elképesztően számít, nem véletlen vélekednek róla sokan úgy, hogy ő szülőhazájának valaha volt legjobb játékosa.