Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a Magyar E-sport Válogatott világbajnoki kerete, amelynek tagjai három versenyjátékban lesznek ott a szeptemberi 15. IeSF Világbajnokságon Romániában. A nemzeti lottótársaság a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is kiemelt szponzorként támogatja a dinamikusan fejlődő e-sport-szektor professzionális játékosainak felkészülését, azaz a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) 2023-ban is folytatja stratégiai együttműködését.

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség 2021-ben kötötte meg stratégiai együttműködését, amellyel hozzájárul a HUNESZ által meghatározott sportágfejlesztési és társadalmi szemléletformálási célok megvalósításához. 2022-ben szintet lépett a stratégiai együttműködés a Magyar E-sport Válogatott főszponzorációs megállapodásával, amelynek révén a nemzeti lottótársaság a hagyományos magyar sportok mellett a magyar e-sport legjelentősebb eseményeit és nemzeti kiválóságait is támogatja.

"Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen komoly ütemben fejlődő sportszakágat támogathatunk és ezzel hozzájárulunk a magyar e-sportolók sikeres felkészüléséhez.

Az e-sportfogadást szinte napra pontosan három éve vezettük be a portfóliónkba, és az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy a magyar fogadók megszerették a kínálatot. Az egyik legnépszerűbb termékünkként további dinamikus növekedést várunk a szegmensben a következő évekre is mind a lottózókban mind a digitális sportfogadás területén" – emelte ki Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Kihirdették a magyar E-sport válogatott világbajnoki játékoskeretét Forrás: hunesz - Magyar E-sport Szövetség

"Külön öröm számunkra, hogy a Szerencsejáték Zrt. továbbra is kiemelt hangsúlyt fektet az e-sportra, és stratégiai együttműködésünk keretében 2023-ban is főszponzorként támogatja a Magyar E-sport Válogatottat. A Magyar E-sport Szövetség márciusban rendezte meg a nemzeti válogatóversenyeket négy játékban – a Counter-Strike: Global Offensive, az eFootball 2023, a PUBG MOBILE és a TEKKEN 7 platformjain – a Magyar E-sport Válogatott keretének a meghatározására. A Nemzetközi E-sport Szövetség saját szervezésű kvalifikációs bajnokságokat rendezett a különböző régiókban, ezek alapján Counter-Strike: Global Offensive csapatunk európából 3. helyen kvalifikálta magát. A két egyéni játékban: eFootball 2023 és TEKKEN 7, a világszövetség versenyeire közvetlenül a nemzeti válogatóversenyek győztesei képviselhetik Magyarországot. EFootballban Varga Bendegúz (TrollFoci-Hálószaggató Esport), TEKKEN 7-ben pedig Ambrus Zoltán (MTK Budapest Esport) utazik a romániai vb-re. – nyilatkozta Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

A hét fős Magyar E-sport Válogatottnak a tavalyihoz képest rövidebb felkészülési idő állt rendelkezésére, mivel az IeSF (Nemzetközi E-sport Szövetség) idén jóval korábban, augusztus 24. és szeptember 4. között rendezi meg a 15. világbajnokságot Romániában. A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség ezúttal is igyekezett minden támogatást megadni nemzeti kiválóságaink számára, akik ennek köszönhetően például idén is edzőtáborokban készülhettek fel a nemzetközi megmérettetésekre.

A Magyar E-sport Válogatott 2023-as keretét az alábbi játékosok adják:
Rocket League
Nagy Richárd Negsy
Horváth Bence Mstr.
Orbán Dominik Meshinn

CS:GO
Homoki Áron - Aaron
Török Norbert - msN
Fercsák András - coolio
Fodor Levente - fleav
Hebők Xaver - xavi

DOTA2
Kaszás Tamás - lowskill
Csáky Gergely - Csaky
Tarjáni Dominik - Drizzt
Burkus Bence -Solar
Schöffer Erik - seriks

PUBG MOBILE
Prókai Zsolt T1GER777
Molnár Hunor RYZENN
Nagy Gábor NARANCS
Török László BASIC

TEKKEN
Ambrus Zoltán Genzo

eFootball
Varga Bendegúz BendeJuice
Nagy Krisztina Kriszti

Mindent egy helyen az Eb-ről