Két csapattól könnyes búcsút vett a londoni közönség

e-sport, MSI
Két csapattól könnyes búcsút vett a londoni közönség
Vágólapra másolva!
Negatív rekordot döntött az EMEA-régió bajnoka, az Oroszlánok mellett a Huhiék számára is befejeződött a 2023-as MSI.

A nyugati rajongók szempontjából kifejezetten szerencsétlenül alakult a kieséses szakasz első körének sorsolása, ugyanis az LEC-csapatok az LCK, az NA képviselői az LPL legjobbjait kapták. Ennek fényében nem volt annyira meglepő, hogy

az első négy Bo5-ös szériában mindössze egyetlen párharc volt, amelyik 3-nál több mérkőzésig tartott. A folytatásban azonban jöttek a győztesek és a vesztesek szériái, amelyek jóval több izgalmat ígértek.

Két csapattól könnyes búcsút vett a londoni közönség Forrás: Origo

Először a Gen.G és a T1 játszotta újra a néhány héttel ezelőtti dél-koreai finálét. Akkor Chovyék simán diadalmaskodtak, azonban most másképp alakult a forgatókönyv. Fakerék két elképesztően domináns teljesítménnyel elléptek 2-0-ra, majd eldobtak egy óriási előnyt, amire azonnal lecsapott az LCK címvédője. A lendület kitartott a negyedik felvonásra is, így jöhetett a Silver Scrapes és a mindent eldöntő ötödik meccs. Ezen a 25. percig tulajdonképpen alig történt akció, majd egyetlen csapatharc után már dőlt is a Nexus.

A T1 teljesen megérdemelten húzta be a rangadót, bár simábban is lerendezhették volna legnagyobb riválisukat, ha jobban koncentrálnak.

A kínai döntő visszavágóján nem történt óriási fordulat. A JD Gaming 3-0-val lépett tovább a felső ági döntőbe, köszönhetően Rulernek, aki hihetetlen mérkőzéseket pakolt le egymás után az asztalra. Az egykori világbajnok megszerzése remek döntésnek tűnik egyelőre, ugyanis a kínai óriás nem igazán talált még ellenfélre az LPL tavaszi szezonjának indulása óta.

A rájátszástól eddig két együttes búcsúzott, így már csak hatan maradtak versenyben a bajnoki trófeáért. Először a MAD Lions indulhatott a reptérre, ugyanis Nisqyék egyetlen pályát sem tudtak nyerni az egész tornán.

Összesített játékidőben negatív rekorddal estek ki a világversenyről, ami mindenképpen intő jel lehet minden játékosnak a júniusi LEC-szezon startja előtt. A Golden Guardians emelt fővel távozhat, ugyanis a csoportkörben hozták a kötelezőt, valamint egy-egy meccset el tudtak csaklizni a BLG és a C9 együtteseitől. A következő napokban kiderül, hogy kik csatlakozhatnak a nézőtéren Zvenékhez és Nisqyéknek. A legizgalmasabbnak ígérkező rangadók csak most következnek!