Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Jobban koncentrált a német együttes, így ők küzdhetnek meg a törökökkel az ERL-régió legnagyobb tornájának fináléjában.

Egész Magyarország egy emberként szurkolt Subicz "bluerzor" Dánielnek és a Los Hereticsnek, hogy 2022 után idén is bejussanak az EMEA Masters döntőjébe. Hiába azonban a támogatás, a Szurdokban nem tudtak elég jól koncentrálni a spanyol együttes játékosai, így az elődöntőben alulmaradtak a Unicorns of Love Sexy Edition ellen. A német bajnok összességében teljesen megérdemelten vívta ki magának a jogot, hogy szombaton megmérkőzhessenek a trófeáért a DenizBank İstanbul Wildcats ötösével.

A Bo5-ös széria úgy indult, ahogy azt Sheepy, az USE edzője eltervezte. Sikerült Peachnek megkaparintani a tiltási és választási fázisban azt a Sejuanit, amivel folyamatosan nyomást tudott gyakorolni az ellenfélre. A nagyon tankos, de mégis jól skálázódó összeállításból első ránézésre úgy tűnt, hogy hiányzik a mágikus sebzés, de Mask Galiojával ezt másképp gondolta. A Rabadon megvásárlása után viszonylag hamar eldőlt az első meccs sorsa.

A visszavágóra megérkezett a válasz a spanyoloktól, Flakked Apheliosa ellentmondást nem tűrően pusztított az ellenség sorai között, 12-2-7-es mérleggel zárt a G2 Esports egykori lövésze. Mellette Zwyroo sem akart sokkal lemaradni, az 5-0-10-es Jayce megoldhatatlan problémát jelentett a németeknek.

1-1 után azonban megtorpant a HRTS.

Előbb Peach Wukongja csapott le botjával a kritikus pillanatban, majd Fun K3y mutatta meg, hogy nem véletlen választott magának három alkalommal is Jinxt a szériában.

Nem voltak rövid, teljesen egyoldalú összecsapások a Bo5-ben, de talán az utolsó felvonásban lehetett azt érezni, hogy fejben már nem voltak ott a Szurdokban bluerzor és társai.

A legjobb magyar dzsungeles a tegnapi vereségnek köszönhetően a megosztott 3-4. helyen zárta a 2023-as EMEA Masters tavaszi szezonját. A spanyol első osztály nyári indulásáig folyamatosan igyekszik egyéni rangsorolt játékmódban minél magasabb helyezést elérni Dániel, ennek az akadályokkal megtűzdelt létra mászásnak a pillanatait saját csatornáján is megosztja majd a következő hetekben.

Mindent egy helyen az Eb-ről