Nyolckörös hátrányból fordította meg mérkőzését a Vitality!

Esport
Nyolc körös hátrányból fordította meg mérkőzését a Vitality!
Vágólapra másolva!
A francia CS, élén a Vitality csapatával erősen magára talált az utóbbi hónapokban. Rég láttunk már ennyire kimagasló francia csapatot, akik például döntőt játszottak pár hete az ESL Pro League 14. szezonjában és akik már a BLAST Premier Fall 2. napján biztosították maguknak a továbbjutást.

Ahogy arra számítani lehetett, 2-0-ra verték az Astralis csapatát az "A" csoport felsőági elődöntőjében, habár ez a 2-0 nem volt annyira sima, mint amilyenre sokan gondoltak előzetesen.

A saját maguk által választott pályán,

Overpasson 8 körös előnyt tudtak kiépíteni, de egy kis felzárkózást azért hagytak ellenfeleiknek.

Mostanában ez a pálya leginkább a védekező térfélnek kedvez, órási előnyöket szoktak kiépíteni a játék ezen oldalán. Ennek ellenére az Astralis a pálya végjátékában 5 támadó körrel is szépíteni tudott.

Bár 16-12-re így is a Vitality nyerte a mérkőzés első pályáját,

a szoros végeredmény biztató volt az Astralis számára, hiszen a következő pálya Nuke volt, ahol a dán csapatnak korábban másfél éves veretlenségi rekordja volt.

Remek napja volt a Vitalitynek Forrás: Origo

Egészen remekül is indult számukra a játék Nuke-on. A minimális, 3-0-ás francia vezetés után rákapcsoltak és nem csak, hogy behozták lemaradásukat, de olyan előnyt is ki tudtak építeni az első félidő végére,

ami 10-ből 9 alkalommal már a biztos győzelmet jelenti. Legnagyobb pechjükre, ez a Vitality elleni mérkőzés pont az a bizonyos 1 alkalom volt.

A francia játékosok ismét bebizonyították, hogy a CS:GO csapatjáték. Hiába volt kimagasló teljesítménye dupreehnek a dánok oldalán, ha a többiek lemaradtak mögötte. A francia oldalon ezzel szemben nem volt olyan játékos, aki minden körben megvadult volna, ea csapatmunka viszont sokkal olajozottabban, effektívebben működött.

Nyolckörös előnye volt az Astralisnak, 12-4-re is vezettek, ezek után azonban csak két további kört tudtak megnyerni, azokat is meglehetősen nehézkesen. Óriási iramban zárkózott a Vitality, ami sok elhamarkodott döntésbe kergette a dánokat,

így például egy stabil gazdaságot sem tudtak kiépíteni maguknak a játékban, emiatt alig volt olyan körük, amiben ne lettek volna hátrányban már csak a felszereléseket is tekintve.

Végül 16-14-re nyerte meg a pályát a Vitality, ezzel pedig 2-0-ra a meccset. A francia csapat így már a felsőági döntőre készülhet. Azt még ha el is veszítik, a második helyről akkor is továbbjutnak az őszi BLAST szezon döntő szakaszába.

Az Astralis vs Vitality (0:2) mérkőzés pontos eredményei
• Overpass 16-12 a Vitality javára
• Nuke 16-14 a Vitality javára

A második meccsnap második mérkőzése pedig abszolút a papírforma jegyében telt. Az EG továbbra is le van maradva a többiekhez képest, ezúttal is 0-2-es arányban kaptak ki, ráadásul úgy, hogy a Liquid ellen a két lejátszott pályán is csak 13 kört nyertek összesen.

Az EG vs Liquid (0:2) mérkőzés pontos eredményei
• Mirage 16-6 a Liquid javára
• Vertigo 16-7 a Liquid javára

Ezzel az EG már búcsúzni kényszerült a versenytől, míg a Vitality már biztos továbbjutó. Az "A" csoportban már csak egy kérdés maradt, hogy ki jut be a Vitality mellé a döntőbe és ki lesz a másik továbbjutó? Astralis vagy Liquid?

Holnap ez is kiderül majd!