A CIS csapatok egyelőre ezt a versenyt is uralják

Vágólapra másolva!
Elérkeztünk a féltávhoz. A 2021-es BLAST Premier Spring Finals versenyének hat napjából hármat már teljesítettek a csapatok. A folytatásban pedig a Top 6 mérkőzéseit élvezhetjük, hiszen tegnap még egy, immár a második csapatnak is búcsúznia kellett a mezőnytől.

Két napja az utolsó meccs volt az alsó ági összecsapás, tegnap viszont ezzel kezdődött az élő közvetítés.

A sokak szemében meglepetés vereséget szenvedő G2 és a Na'Vit is kis híján verő FaZe csapott össze, ráadásul nem is akármilyen pályán kezdtek.

A FaZe választás az az Ancient volt, amin tegnap előtt hibátlan védekező oldalt zártak. Sajnos ennek a teljesítmények egy nappal később már nyoma sem volt, védekező és támadó térfélen is erősebb volt a G2, 16-10-re húzták be végül a pályát a FaZe orra elől.

A legnagyobb meglepetés mégis ezután jött. A G2 megnyerte a FaZe pályáját,

a FaZe pedig legalább annyira magabiztosan vágott vissza a G2 pályáján. Infernon mintha elvesztek volna a G2 játékosok, de hiába a FaZe bravúros kiegyenlítése, a meccset eldöntő harmadik pályán, Nuke-on már szinte labdába sem tudtak rúgni. A viszonylag szoros Ancient és Inferno után, Nuke már potom 21 kör alatt véget ért, a G2 2-1-re nyerte a meccset, ami egyben azt is jelentette, hogy a FaZe kiesett a küzdelemből.

A G2 vs FaZe összecsapás eredményei:
Ancient 16:10 a G2 javára
Inferno 16:11 a FaZe javára
Nuke 16:5 a G2 javára

A nap második mérkőzése már kevésbé fordulatos. Jó pár hónapja már annak egy-két apró megingáson kívül a Gambit nem talál legyőzőre. Nem volt ez máshogy tegnap sem.

Bármennyire is jó formában van a Complexity, bármennyire is embertelen mennyiségű munkát tesznek a felkészüléseikbe, a Gambittel nem bírtak el.

Persze a legjobbtól kikapni sosem szégyen, a Complexity pedig még meg is tudta szorongatni a világelső csapatot. A meccsért járó pontok mégis a Gambit neve mellé kerültek, ők már bejutottak a felső ági döntőbe, a Complexity pedig az alsóra esett.

A Gambit és a Complexity meccsének eredményei:
Mirage 16-12 a Gambit javára
Vertigo 16:13 a Complexity javára

A nap harmadik meccsén a G2-t alsó ágra küldő BIG és a FaZe-től majdnem vereséget szenvedő Na'Vi találkoztak. Az utóbbi fél évben a CIS csapatok előhúzták azt a bizonyos nyulat a kalapból, és szinte minden verseny róluk szól.

Ezt bizonyította tegnap a Na'Vi is, akik szenvedtek kicsit nyitómeccsükön a már kiesett FaZe-zel szemben, de tegnap a BIG ellen, már mintha egy új csapatként álltak volna ki.

Két pálya latt megnyerték a meccset, amiből különösen az első volt impresszív, ott mindössze két kört engedtek német ellenfeleiknek. Ezzel bejutottak a felső ági döntőbe, ahol hogy hogy nem pont a másik CIS régiós csapattal a Gambittel játszanak majd.

A BIG vs Na'VI mérkőzés eredményei:
Dust2 16:2 a Na'Vi javára
Inferno 16:14 a Na'Vi javára

A BLAST Premier Spring Finals az alsó ágra esett csapatok mérkőzéseivel folytatódik ma délután. Itt már nincs lehetőség hibázni, egyetlen apró malőr is a kiesést jelentheti az ötösöknek, ami garantálja, hogy minden csapat 110%-on pörög majd, mi pedig jobbnál jobb meccseket élvezhetünk majd.

BLAST Premier Spring Finals mai menetrendje:
15:30 - BIG vs NiP
18:30 - Complexity vs G2