Vágólapra másolva!
Milák Kristóf edzője, Virth Balázs szerint tanítványa előrébb tart, mint azt gondolta volna.

Az olimpiai bajnok úszó edzője a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki zárónapján elárulta, "az nyilvánvaló, az jól látszódott, hogy Milák a hosszú kihagyás alatt becsületesen dolgozott a szárazföldön". Ez - mint folytatta - kijött a rövid távokon, melyekben a legjobbjai közelében tudott úszni, de például a fő számában, 200 méter pillangón érződött, hogy még hiányzik az állóképessége.

A Honvéd 24 éves klasszisa egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Kaposváron rendezett ob-n indult. Milák ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón aranyérmes lett, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Virth Balázs, az olimpiai bajnok Milák Kristóf edzője
Fotó: Polyák Attila - Origo

Virth Balázs reagált arra a hírre, miszerint Milák nagy riválisai, a francia Léon Marchand és az amerikai Caeleb Dressel is rosszabb időt úsztak nála egy texasi versenyen.

Azt gondolom, hogy Marchand komoly terhelésből ment arra a versenyre, ráadásul tavaly ugyanezen a viadalon egy másodperccel rosszabbat úszott. Így mondhatjuk, hogy ő előrébb tart, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor, mi viszont előrébb tartunk, mint gondoltuk

- mondta az MTI-nek a kiváló edző, akinek csapatából Zombori Gábor és Kapás Boglárka is csatlakozott az olimpiai szintesekhez, míg Telegdy Ádám "előzött" a 200 méter hát hazai rangsorában és jelenleg szintén ötkarikás csapattagnak tekinthető.